29-09-09

Terreur op Oktoberfest?

oktoberfest Gevolg van bondsverkiezingen

Terreurgevaar op het Oktoberfest München

Al Qaida en de Taliban dreigen met terreuraanslagen o.a. op het Oktoberfest binnen de twee weken na de bondsverkiezingen.

Het Oktoberfest in München, het grootste bierfeest en de grootste kermis ter wereld, wordt bedreigd door Al Qaida en de Taliban. Elk jaar komen miljoenen bezoekers uit alle hoeken der wereld en dat is dit jaar niet anders. Het Oktoberfest duurt nog tot komende zondag 4 oktober 2009.

De bedreigingen van de terroristen uit Afghanistan en Pakistan worden zeer ernstig genomen. Videoboodschappen liegen er niet om. Al Qaida en de Taliban eisen de onmiddellijke terugtrekking van de Duitse troepen uit Afghanistan. Die troepen zijn daar in het kader van de NATO-hulp aan dat land. In een van de boodschappen werd concreet gewezen op een aanslag in Duitsland binnen de twee weken na de verkiezingen van 27 september 2009. Meer concreet werd o.a. verwezen naar het Oktoberfest. Dit is een regelrechte inmenging van de terroristen in de verkiezingen. Het resultaat van die verkiezingen heeft een conservatieve liberale overwinning opgeleverd. Dergelijke constellatie zal zo goed als zeker elke terugtrekking uit Afghanistan weigeren...

Ordediensten en politie zorgen sinds gisteren voor een toegenomen beveiliging van de 'Wiese'. Zo is het ruime luchtruim boven de plaats gesloten. Alle straten rondom het gebeuren zijn voor elk verkeer afgesloten, alleen hulpdiensten en leveranciers mogen door. Er is slechts één toegang tot de Wiese, waar bezoekers gecontroleerd worden. Parkings in de buurt worden deels verboden. Taxi's mogen niet door, tenzij gecontroleerd. Im München werden enkele moslims opgepakt en in voorlopige hechtenis gebracht. Dit is een zuivere veiligheidsmaatregel. Het gaat om personen die zich in de laatste jaren fanatiek pro-Al-Qaida-Taliban geprofileerd hadden.

Ondertussen loopt het Oktoberfest verder. Het bier in de Maß van 1 liter vloeit en vloeit...

10:39 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: terreur, al qaida, munchen, taliban, oktoberfest, wiese |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.