11-03-09

Verslag massamoord Duitse school

Tim Kretschmer

Tim Kretschmer
Kindermoord op Duitse school

Verslag uit Der Spiegel

Het weekblad (online) Der Spiegel geeft haar versie van de feiten aangaande de moordpartij door Tim Kretschmer vandaag in Winnenden, Schwaben - Zuid-Duitsland

Ingekorte vertaling van het verslag Der Spiegel vanavond 11/03/2009 (zie posting hieronder voor eerder nieuws):

"Mijn dochter heeft alles live meegemaakt," davert een vrouw. "Zij zag hoe een jongen in de hals werd geschoten en hoe een vriendin uit het raam sprong." De dader droeg militaire kledij. In twee lokalen schoot hij scholieren dood. Twee ervan stierven op weg naar het ziekenhuis, de anderen waren onmiddellijk dood. De dader schoot ook drie leraressen dood. Eén van hen was slechts sinds enkele weken in de school aangesteld en wou een meisje beschermen; zij kreeg de kogel.

Reeds twee minuten na de oproep waren politieagenten op school. Daardoor is een verdere moordpartij vermeden. De dader wou kennelijk veel meer slachtoffer maken. In de traphal liet hij immers meer dan honderd kogels achter tijdens zijn vlucht. Hij had die grote hoeveelheid kogels en bijhorend geweer uit de kamer van zijn vader gestolen. Zijn vader is lid van een sportschietclub.

Tijdens zijn vlucht door de stad schoot hij de tuinier van een psychiatrische kliniek dood. Dan dwong hij een bestuurder van een auto om hem weg te voeren. In Wendlingen, 40 km verderop, verliet hij de auto en vluchtte naar een VW-autohandelaar. Daar schoot hij een bediende en een klant dood. Hij vluchtte verder naar een supermarkt en schoot in het wilde weg. Twee agenten werden zwaar verwond. Hijzelf werd in het been geraakt, schoot dan zichzelf een kogel door het hoofd.

De kinderen op de school waren aldus volledig verrast. Sommigen lagen dood met hun kogelpen nog in de hand. De dader schoot in de school niet wild om zich heen (zoals hij later aan de supermarkt wel deed), maar hij schoot doelbewust op de hoofden van de leerlingen [tijfdens het ZDF-nieuws werd ook gemeld, dat zwaargewonden uit de school allen hals- of hoodfwonden hebben]. Van de negen doodgeschoten kinderen, zijn er zeven meisjes. Alle leerlingen zijn 14-15 jaar oud. In de school was het blanke paniek. Sommige leerlingen sprongen door de ramen. Sommige dachten dat al het geratel van bouwwerkzaamheden afkomstig was, en sloegen pas echt in paniek wanneer de waarheid duidelijk werd.

21:56 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Tim Kretschmer dieje jonge verdient het ni eens om netjes begrave te worden ! dieje zoude ze gewoon ergens moete wegsmijte! als 'k ooit voor zijn graf sta dan verniel ik het helemaal! Hij verdiende geen leven meer !

Gepost door: sofie Holemans | 12-03-09

daar sliut ik mij ook aan ik trap nog eens op zijn lijk van hem moeten ze voer maken voor haaien ze zeggen dat hij een monster is ook dat is een belediging voor de monsters ik wens iedereen veel sterkte toe die deze drama hebben moeten meemaken

Gepost door: asya | 17-03-09

Ik wou dat hij het had overleeft! In je leven kun je meer lijden dan een gemakkelijke snelle dood. Echt erg wat hij heeft gedaan, het zou je kind maar zijn, of in mijn geval eerder een klasgenoot!

Gepost door: Fer | 01-05-09

De commentaren zijn gesloten.