11-03-09

Chronologie massamoord Duitsland

Tim Kretschmer

Tim Kretschmer
Kindermoord op Duitse school

Chronologie van de feiten

Het dagblad (online) Frankfurter Allgemeine Zeitung geeft een nauwkeurige chronologie weer van de moordpartij door Tim Kretschmer vandaag in Winnenden, Schwaben - Zuid-Duitsland

Hier de chronologie van de moordpartij door Tim Kretschmer in Schwaben, vandaag 11 maart 2009, aan een school en verderop...

09.30 uur: De zeventienjarige Tim Kretschmer dringt in de Albertville-Realschule in Winnenden binnen en schiet tijdens het onderricht negen scholieren dood in de ouderdom van 14 tot 15 jaar, alsook drie leraressen.

9.33 uur: Bij de politie komt een noodoproep van de Realschule toe.

9.40 uur: Twee interventieteams van de politie dringen in het gebouw binnen en vinden twaalf lijken. Zij doorzoeken de school naar de dader die echter reeds gevlucht was en op weg in de binnenstad van Winnenden een medewerker van een centrum voor psychiatrie dood schoot.

9.41 uur: Massale inzet van de politie met eveneens helikopters.

9.45 uur: De dader is nog steeds in de binnenstad van Winnenden onderweg. Hij stopt een VW Sharan, kidnapt de bestuurder en dwingt hem naar Wendlingen, veertig kilometer verder, te rijden.

10.00 uur: Baden-Württembergs ministerpresident Oettinger hoort in de Landestag (deelstaatparlement) over de massamoord en vliegt onmiddellijk per helikopter naar Winnenden.

12.00 Uhr: De dader laat de gestolen auto achter op de autosnelweg, alsook de gegijzelde bestuurder. De zeventienjarige gaat te voet naar het aanpalende industriegebied. De eerder gegijzelde chauffeur verwittigt de politie.

12.01 Uhr: De dader komt in een VW-autoverkoopscentrum en schiet zonder aanleiding twee bedienden dood.

12.05 Uhr: Wanneer de dader terug uit het VW-gebouw komt, opent hij het vuur op de aanstormende politie. Twee politiemannen werden zwaar verwond. Hijzelf wordt ook getroffen.

Aldus een vertaling van de chronologie in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

21:06 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.