24-10-08

Vernieuwd Duitslandportaal

Duitslandportaal

Vernieuwd Duitslandportaal
Duitsland-info

Duitslandportaal geheel vernieuwd

Na jaren van groeiend succes werd het tijd om het oude kleedje van het Duitslandportaal op te bergen en er een hedendaags omhulsel voor te produceren...

Jaar na jaar ...had het Duitslandportaal dezelfde aanblik als steeds. Waar is de tijd, dat het de naam droeg "NH-gids"? Sinds einde maart 2008 werd dagelijks "gebastelt" aan de meer dan 1400 pagina's van de website. Dat aantal is voor meer dan de helft gereduceerd door gebruik van databanken. Deze complete herstructurering ging gepaard met een nieuwe layout. Sinds gisteren, 23 oktober 2008, praalt het vernieuwde portaal.

Inhoudelijk is een uitgebreide linkenlijst toegevoegd naar geschiedkundige sites over Duitsland. De lijst wordt in de komende tijd aangevuld met beschrijvingen van geschiedkundige aspecten zoals dezen, die te raadplegen zijn op deze blog.

Tevens is de lijst van Duitse kunstenaars fel uitgebreid en voorzien van een interessant opzoekwerk om eventuele vergelijkende studies te maken.

Ook werd het stramien aangelegd voor een databankvan alle dorpen en steden van Duitsland. Dat zijn er meer dan 130 000. Voor elk dorp wordt de afstand weergegeven vanuit Brussel of Amsterdam, het aantal inwoners, het netnummer voor telefoon, postnummer, gemeente waartoe de plaats hoort, de Kreis en de deelstaat, alsook de toeristische regio waarin de plaats ligt. Deze databank wordt nuin de komende maanden en maanden en maanden (!) uitgebouwd. De reeds jaren bestaande delen over toerisme, cultuur, geschiedenis, Duitse taal, enz... zijn heropgefrist.

Volgende groot project komt in 2009: een zo volledig mogelijk beeld van sport in Duitsland. Mogelijk - waarschijnlijk - zal dit beschikbaar zijn vanaf oktober 2009...

 

Duitslandportaal

21:56 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: duitsland |  Facebook |