21-05-08

Duitslandportaal

Duitslandportaal

Duitslandportaal
Duitslandportaal

Einde van deze blog betekent niet het einde van info over Duitsland

Op het Duitslandportaal kan u heel wat vinden over allerlei aspecten van Duitsland. Bovendien zullen de series over Duitse geschiedenis en de taalhulp volledig door dit portaal overgenomen worden.

Licentierechten maken het moeilijk om attractief nieuws te brengen. Dat is de reden waarom deze blog stilgelegd werd. In Duitsland hier is het licentierecht immers heilig en doet men er best aan om het niet te schenden. Gezien deze blog veel aandacht besteedde aan recent nieuws, was een botsing met licentierechten haast onoverkomelijk (tenzij het nieuws saaiweg in enkel tekst wordt weergegeven).

Een aantal items op deze blog kennen echter een vrij grote belangstelling. Daarom zullen deze overgenomen worden door het Duitslandportaal. Het gaat om de taalhulp en de series over geschiedenis, inclusief de reeds een jaar lopende serie over pausen onder Duitse keizers. Daarbij zal dan van licentievrij beeldmateriaal gebruik worden gemaakt.

Het Duitslandportaal biedt bovendien duizenden links naar Duitse websites in verband met cultuur, toerisme, staatsstructuren, administratieve indeling van het land, immigratie en meer. Het portaal wordt door mijzelf onderhouden. Vanaf de herfst wordt het sportaanbod op dit portaal uitgewerkt.

De taalhulp en de series over Duitse geschiedenis zullen vanaf de zomer bereikbaar zijn op dit portaal en er verder aangevuld worden (tot dan wordt aandacht besteed aan het opfrissen van de talloze links op dit portaal). Ondertussen is er reeds een rijkelijke taalhulp in de vorm van tabellarische info ter beschikking, alsook een cursus voor beginners Duits. Deze laatste is in opbouw.

P.S. Bij zeer, werkelijk zeer uitzonderlijk Duits nieuws zal deze blog echter wel benut worden om Nederlandstaligen te informeren over dat uitzonderlijke gebeuren (met in de mate van het mogelijke respect voor licentierechten...)

ROND DIT THEMA
Duitslandportaal   portaal voor Duitsland

Taalhulp   gespecialiseerde info

Cursus Duits   voor personen zonder voorkennis

20:20 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Sebastian, het was een blog waarvan je
veel kon opsteken! We gaan
het missen!
Hopelijk mogen we je nog eens
met een andere blog begroeten!
Fijn weekend en groetjes.
Mireille.

Gepost door: mireille | 30-05-08

Fantastische site. Ben blij nu alles eens van emotie ontdaan te kunnen lezen. De generatie van mijn ouders was meegesleurd in de emoties en had eigenlijk ook geen overzicht van de loop der gebeurtenissen.

Gepost door: Ton Bos | 05-08-08

De commentaren zijn gesloten.