07-05-08

Einde Duitslandblog

Fotolicentie
Einde blog

Licentierechten maken attractief blogwerk moeilijk

Beelden, grafieken en dergelijke meer zijn onderworpen aan licenties. Ook teksten kunnen onder licentie vallen indien het gaat om bijvoorbeeld vertaling van een bestaande Duitse tekst. Dat alles maakt ernstig blogwerk onmogelijk.

Enige dagen geleden heb ik me laten informeren over de exacte rechtstoestand bij het gebruik van beelden, grafieken, teksten enzomeer. Daaruit blijkt dat beelden, grafieken en ander media-onderdelen niet gebruikt mogen worden op openbare blogs, tenzij deze licentievrij zijn of er een licentie voor aangevraagd is. Ook teksten kunnen daaronder vallen indien zij geheel of gedeeltelijk een vertaling zijn van bestaande teksten.

Dat alles maakt het moeilijk om zonder conflicten met licenties te werken. Daarom heb ik besloten om deze blog definitef te sluiten.

Daarmee kan ik mijn doel niet bereiken: alle Nederlandstaligen een beeld geven van het democratische Duitsland. Jammer, maar risico's nemen is op zich gevaarlijk.

20:04 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

:-) vind het jammer dat je stopt Sebastian
dank zij je blog kwamen we iets te weten over Duitsland
het ga je goed in de toekomst
groetjes en wie weet hé

Gepost door: Borriquito | 07-05-08

einde blog Beste Sebastian,
Het beeindigen van Uw blog zal velen erg spijtig vinden.Sedert ik Uw blog ontdekt heb ben ik een dagelijkse bezoeker ervan.Enorm veel heb ik opgestoken via Uw stukjes over de Duitse geschiedenis en het hedendaags gebeuren in Duitsland.Ook de taalhulp was erg toepasselijk.
In elk geval, dank ik U (en waarom niet in naam van velen) voor Uw gedane inzet en de mooie uren die we mochten beleven tijdens het surfen in Uw Blog.
Ik wens U het beste toe,en indien U een tip moest hebben over interresante Sites handelend over Duitsland en zijn mooie taal,mag U die gerust doormailen.
Mit freundlichen Grüßen und vielliecht auf Wiedersehen.
Freddy

Gepost door: freddy | 07-05-08

Schade Grote verrassing!
Hey Sebastian, het is spijtig dat u er mee ophoudt, maar u zal wel weten wat voor u het veiligste is. Wij kwamen veel in Duitsland (familielid) maar toch was Duitsland beleven op uw blog helemaal iets anders.
Hopelijk start u terug op een andere basis.
Hou je gezond en wel en geniet verder van je mooie omgeving.
Jean en Lieve

Gepost door: Jean | 07-05-08

Wat jammer! Uw blog was zo'n goed initiatief. Velen zullen uw berichten over Duitsland missen.
Hartelijke groeten,

Gepost door: Arnold | 08-05-08

Ja, ik begrijp het... maar in elk geval zeer jammer want uw weblog was zeer compleet.
Ik heb jammer genoeg nog niet alles kunnen lezen dus ik hoop dat we er nog een tijdje gebruk kunnen van maken.

Groeten vanuit Röhrmoos (in de buurt van Dachau)

Gepost door: Wendy | 09-05-08

Much ado about nothing. Ik begrijp niet dat je hiervoor je blog stopt. Het is heus niet moeilijk om met licentievrij materiaal te werken, vooral niet voor een kleinschalige blog. Daarnaast groeit de tendens van het 'fair use' bij blogs, zodat je misschien binnen enkele maanden spijt zal hebben van deze beslissing.

Gepost door: Dagobert | 14-05-08

Vervolging mogelijk Dagobert, het kan in het Belgenlandje misschien zijn zoals jij schrijft, maar hier in Duitsland zijn advoketenbureaus gespecialiseerd op het opsporen van illegaliteiten op het internet, op de allereerste plaats tegen zij die winsten bekomen uit een internetactivitiet, maar in komkommertijden ook tegen hen die zonder licentierechten gebruik maken van mediamiddelen.

Gepost door: Sebastian | 15-05-08

Angst Kenmerkend voor Duitsland is een angst die gans het land overspoelt als het over downloaden en/of een blogje schrijven gaat. Nu heeft het jou ook al aangetast. Tssssssssssssss...

Gepost door: lonesome zorro | 16-05-08

Angst Al wie vertrouwd is met het reilen en zeilen in Duitsland en weet hoe het dagelijkse leven er functioneert zal de beslissing van Sebastian heel goed begrijpen.
Downloaden wordt in Belgie als een Kavaliersdelikt beschouwd doch in Duitsland is dit zeker niet zo.Talrijke downloaders zijn er al tegen de lamp gelopen en kunnen nu hoge boetes betalen.
Het "Urheberrecht" is heilig in Duitsland en het is en blijft gevaarlijk teksten en fotomateriaal van iemand anders te publiceren.
In Belgie mag ook niets maar kan alles dit in tegenstelling tot Duitsland waar veel mag maar zeker niet alles kan.
Spijtig dat Sebastian deze beslissing genomen heeft doch ik heb er alle begrip voor.
Overigens op zijn Portaal voor Duitsland is er ook nog zeer veel interessante informatie te ontdekken.

Groeten uit Z-OVl.

Gepost door: Andre | 16-05-08

Jammer Sebastian. Ik meen als je geen commerciële oogmerken nastreeft en je je bronnen vermeldt en gebruik maakt van sites die zelf gratis informatie geven (en je naar die sites terug verwijst) dat je veel kan doorgeven zonder moeilijkheden. Tenslotte wat je doet is cultuurverbreiding en is er iets mooiers en nobelers?
Niet laten ontmoedigen Sebastian....

Gepost door: doeterniettoe | 17-05-08

De commentaren zijn gesloten.