07-05-08

Auteursrechten

Auteursrechten

Beelden uit websites niet overneembaar

Het overnemen van teksten, beelden, grafieken, video's en dergelijke vanuit websites is niet toelaatbaar. Dat betekent, dat op deze blog minder beeldmateriaal ter beschikking zal staan.

Twee weken terug heb ik een van de veel gebruikte Duitse onlinekranten aangeschreven om de rechtspositie te kennen bij het overnemen van beelden voor deze blog. Een aantal onlinekranten vormen immers de bron voor de basis van vele artikels.

Voor het overnemen van beelden, grafieken en video's kan een onlinekrant geen toelating geven, ook al wordt zoals op deze blog steeds de fotobron vermeld. Datzelfde geldt voor het citeren van teksten, wat echter uiterst zelden voorkwam.

Om geen gerechtelijke problemen te creëren zal dan ook vanaf vandaag steeds verwezen worden naar beelden op een andere website. Het is wellicht jammer, dat u geen directe beelden kan bekijken, maar een klik op een link ernaar is snel gebeurd. Daar waar geen auteursrechten gelden, kan u nog beelden verwachten.

Dit is misschien een minder aangenaam bericht, maar gerechtelijke problemen vermijden hoort evenzeer tot de kwaliteit van een blog als de inhoud van teksten, is het niet?

08:01 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.