22-04-08

Schoonheidsoperaties nemen gestaag toe, ook bij kinderen

Schoonheidsoperaties
Fotobron: spiegel

Schoonheidsoperaties kennen een ware boom ondanks de risico's
Schoonheidsoperaties

Ondoordachte lichaamscorrecties, meer en meer ook bij kinderen

Steeds meer mensen willen in Duitsland een schoonheidsoperatie ondergaan, jaarlijks ongeveer een miljoen. Naar de mening van een deskundige dragen televisiecastings daar aanzienlijk toe bij door de mensen een ideaalbeeld op te dringen. Opvallend is het grote aantal kinderen die erbij betrokken zijn.

Schoonheidsoperaties kennen in Duitsland een ware boom. Per jaar worden ongeveer een miljoen dergelijke niet echt medisch noodzakelijke operaties uitgevoerd. Het valt daarbij op, dat ongeveer 100.000 van hen jonger zijn dan 20 jaar. Het aantal kinderen stijgt daarbij gestaag.

Zowel politici als geneesheren komen meer en meer op voor een sensibilisering van de bevolking tegen zulke operaties. Dergelijke ingrepen zijn immers niet risicovrij, kunnen complicaties met zich brengen, worden niet zelden door onbevoegde artsen uitgevoerd, enzomeer. Bovendien veranderen kinderen en jongeren heel vaak van voorkeuren. Voelen zij zich ongelukkig met een bepaalde lichaamseigenschap, dan kan dat nadien helemaal omslaan of in een andere richting evolueren. Geneesheer Lauterbach, deskundige in het vak, wijst op de zeer uitgesproken invloed van castings op televisie. Daardoor is een echte schoonheidsoperatie-industrie ontstaan. Mensen willen veel meer dan enkele jaren geleden het ideaalbeeld uit de media lichamelijk evenaren en zijn bereid hopen geld daarvoor neer te tellen en risico's in koop te nemen, ook ouders stumuleren vaak hun kinderen om een correctie te laten uitvoeren die geenszins medisch noodzakelijk is. Bij kinderen werd vastgesteld dat één op vijf tussen negen en veertien jaar een schoonheidsoperatie wil om 'gelukkiger' te zijn of niet het voorwerp te worden van mobbing en spot onder de leeftijdsgenootjes.

Tja.. de maatschappij verandert razendsnel...

ROND DIT THEMA
betreffend artikel   in Der Spiegel

21:41 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schoonheidsoperatie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.