21-04-08

Duits filmregisseur geweerd op Lola-uitreiking

Til Schweiger
grootbeeld
Fotobron: spiegel

Til Schweiger als regisseur en acteur in "Keinohrhasen"
Filmkunst

Til Schweiger, grootste Duits succes in de laatste drie jaren

Til Schweiger, acteur en regisseur, haalt het ene succes na het andere op de Duitse filmmarkt. Zijn comedies zijn gegeerd door het publiek, maar hij wordt geweerd uit de Duitse filmprijsuitreiking "Lolas", wil dan ook een eigen filmprijs in het leven roepen.

Kent u Til Schweiger niet? Ocharme, ocharme... alweer een fameus gat in uw cultuur! Til Schweiger is een van de succesrijkste Duitse filmacteurs en ook regisseur van de laatste drie jaren. Zijn prent "Keinohrhasen", en liefdecomedie, kwam in december uit en haalde in slechts twee maanden meer dan 5 miljoen toeschouwers. Regie was in handen van hemzelf en hij speelde er uiteraard ook in. Nu in 2008 heeft hij "Der Rote Baron" verfilmd, het verhaal over de rode baron Manfred Albrecht von Richthofen in de eerste Wereldoorlog, een fabuleuze vlieger die het de geallieerden bijzonder moeilijk maakte. Hij terroriseerde de lucht met een rood geschilderd toestel. De film is uitgekomen op 10 april. Die lijkt met acteur Til Schweiger alweer een kaskraker te worden. Regie is in handen van Niki Müllerschön.

Til is een ambitieus acteur en regisseur. In 1996 richtte hij zijn eigen productiehuis op "Mr Brown Entertainment" en kaapte het ene succes na het andere binnen, zoals "Knocking on Heaven's Door" uit 1997 onder de regie van Thomas Jahn, en "Barfuß" uit 2005 onder zijn eigen regie.

ROND DIT THEMA
Til Schweiger   levensloop

Der Rote Baron   filmsucces 2008

Keinohrhasen   filmsucces 2007

Til Schweiger   misnoegd – verslag Der Spiegel

Nu zaterdag worden in Berlijn de "Lolas" uitgereikt, een begeerde Duitse filmprijs. Til Schweiger is echter niet genomineerd omdat hij naar zeggen van de organisatie de spelregels van de prijsuitreiking niet respecteert. Dat is uiteraard een flinke streep door de rekening van deze wel heel populaire man. Nu is hij zo verbolgen, dat hij overweegt om een eigen prijs in het leven te roepen. Tja... Til Schweiger richtte reeds zijn productiehuis op en nu verovert hij het filmgebeuren nog meer door een eigen prijs.

13:41 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: film, filmkunst |  Facebook |

Commentaren

Ocharme Ik ken Til Schweiger reeds lang.
Inderdaad Sebastian, ocharme, ocharme!
Wat wil je, op de Vlaamse TV wordt nooit een Duitse speelfilm getoond en als het dan eens Duits is dan gaat het altijd over hetzelfde nl. over de nazi's. Ik begrijp dit niet, Op de Duitse TV-zenders zijn er dagelijks zoveel prachtige speelfilms en series te zien. Als Amerikaanse en Engelse filmen kunnen voorzien worden met nederlandse ondertittels kan dit voor een Duitse toch ook geen probleem zijn.

Groeten uit Z-OVl.

Gepost door: Andre | 21-04-08

De commentaren zijn gesloten.