20-04-08

Pleegde Hitler plagiaat of Chaplin?

Snorren

Beiden hadden toch 'iets' gemeen
Anti-Nazisme

Charlie Chaplin en zijn evenbeeld

Charlie Chaplin en Adolf Hitler waren wel kat en hond, maar hun 'gemeenschappelijk geslachtskenmerk' viel wel op...

Charlie Chaplin... is er een meer sympathieker Engelsman uit de 20ste eeuw dan deze prachtige regisseur en acteur? Wist u, dat hij zwaar onder de kritiek viel bij de vertoning van zijn film "The great Dictator" uit 1940? De prent was een satire op Hitler, op het nationaal-socialisme, maar evenzeer op de macht van de USA en op het militarisme. In de USA werd deze film aanvankelijk verboden. De conservatieve Amerikanen uit de jaren dertig waren immers hevige fans van Hitler. Hij werd gezien als de man die het bolsjewisme in Europa kon breken, en bovendien zorgde hij voor heel wat Schwung in de oorlogsindustrie. Charlie Chaplin beet dan ook met zijn film aanvankelijk in het zand bij de Amerikanen.

ROND DIT THEMA
The great Dictator   film Charlie Chaplin

Der ewige Jude   film Adolf Hitler clan

Ja... Charlie Chaplin was ook zeer bekend in Duitsland. Toen in datzelfde jaar 1940 de Duitse film "Der ewige Jude" uitkwam met een hevige aanval op joden vanwege de nationaal-socialistische propaganda, werd Charlie Chaplin erin voorgesteld als een schoolvoorbeeld van een verachtelijke jood. Ach ja, Hitler wist blijkbaar niet dat Charlie Chaplin helemaal geen jood was...

Die twee (Chaplin en Hitler) konder elkaar blijkbaar niet luchten. Dat is duidelijk. Maar toch hadden beide hun uiterlijk gemeen: een zo typische Hitler-snor, of noemen we het beter de Chaplin-snor?

21:42 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: film, snor |  Facebook |

Commentaren

het is de chaplin-snor
hij heeft namelijk zelf geroepen
dat hitler niet zo moest zeuren over
de film want hij had immers zijn
snorretje gestolen xD

Gepost door: JJ | 27-01-10

De commentaren zijn gesloten.