19-04-08

Duitse geheimdiensten mogen minicamera's in woningen plaatsen

minicamera
Fotobron: minielektronik

Minikamera's worden toegelaten in woning van verdachte en niet-verdachte burgers
Bestrijding van terreur

Woning van elke burger kan voorzien worden van minicamera's!

De bondsregering gaat meer dan ooit de Bush-fobie-tour op: elke woning van een terreur-verdachte en elke woning van personen waarbij die verdachte op bezoek komt, mag voorzien worden van minicamera's door de Duitse geheimdiensten.

Wolfgang Schäuble, bondsminister voor Binnenlandse Zaken, heeft een wetsvoorstel rond inzake het bespioneren van terreur-verdachten. Het ontwerp bestaat uit twee zeer omstreden punten.

Vooreerst is er de online-bespieding. Elke inwoner van Duitsland kan en mag bespied wordt door al zijn online-activiteiten te volgen, meer dan alleen maar adressen van emails en URL's van bezochte websites. Aanvankelijk wou de bondsminister de geheimdiensten toelating laten geven om in de woning van verdachten een spionageselement in hun computer te plaatsen. De SPD (socialisten) heeft dit echter kunnen verhinderen. Nu mag nog slechts online bespied worden via een eveneens online te installeren software (een soort virussen die op de computer van de verdachte geplaatst wordt).

Wie mag bespied worden? Alle verdachten van terreur (aldus allen waarvan ergens een - ook al weze het miniem – vermoeden bestaat) en alle niet-verdachte burgers waar verdachten op bezoek komen.

Nog verder gaat de bondsminister met het tweede deel van het wetsvoorstel. De woning van elke verdachte of van elke burger waar een verdachte op bezoek komt, kan en mag door geheimdiensten volledig uitgerust worden met minicamera's in plaats van of ter aanvulling van miniafluisterdingetjes. Deze minuscule camera's zijn dan uiteraard verdekt opgesteld in alle ruimtes van de woning.

ROND DIT THEMA
betreffend artikel   in Der Spiegel

De oppositie loopt storm tegen deze extreme schending van de privacy. De SPD, mederegerend, hoopt nog heel wat te kunnen bijschaven om de plannen van Schäuble in te dijken. De conservatieven (CDU en CSU) jubelen.

08:36 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spionage, terreur, bewaking |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.