16-04-08

Gratis Brockhaus-encyclopedie online is uitgesteld

Brockhaus encyclopedie
grootbeeld
Fotobron: die welt

Brockhaus encyclopedie weldra integraal op internet
Encyclopedieën

Brockhaus nog niet gratis op internet

In februari werd het online gaan van de hele Brockhaus-encyclopedie aangekondigd per 15 april. Dat was dan ook gemeld op deze blog. De datum van online-gaan wordt echter verschoven...

De befaamde encyclopedie Brockhaus, Duitstalige tegenhanger van de nog meer befaamde Encyclopedia Brittannica, zou vanaf gisteren 15 april gratis online gaan. Daarbij wordt de boekvorm van de encyclopedie gestopt. Inkomsten zouden dan bestaan uit reclame. Tegelijk zou de encyclopedie verruimd worden met alle middelen en mediamogelijkheden van het internet. Een ambitieus plan in directe concurrentie met de Encyvclopedia Brittannica. Die laatste kan men immers niet kostenvrij raadplegen op het internet (slechts een trial laat korte tijd gratis raadpleging toe).

Maar blijkbaar zijn er nog onopgeloste problemen voor Brockhaus. Sinds gisteren staat een korte mededeling op de website van de encyclopedie met volgende inhoud: "De voor 15 april geplande start van ons lexiconportaal wordt verschoven. Op onze website (site van Brockhaus) informeren we over volgende actuele ontwikkelingen."

Het ziet er aldus naar uit dat we nog enige tijd geduld zullen moeten beoefenen...

ROND DIT THEMA
Brockhaus   webpresence

16:48 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brockhaus, encyclopedie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.