15-04-08

Vrouwelijke passie voor Adolph Hitler

Adolph Hitler
grootbeeld

Geliefd door zovele heetgelopen vrouwen....
Hitler

Geliefdste man in het Nazi-Duitsland...

Vrouwen kunnen overlopen van passie voor een man. Als die man dan de 'Führer' is, dan... Vele bewonderaarsters belandden echter in psychiatrische instellingen als voer voor medische experimenten.

Dat vrouwen kunnen overlopen van liefde en passie voor een man, welke zonderling heeft daar geen weet van? Vrouwen... een waar geschenk van de natuur, zij kunnen overlopen van liefde en de dag daarop (jammer genoeg) kunnen ze ijskoud zijn, afstandelijk, haast vol van haat. Vrouwen... een echt geschenk van de natuur.

En wat als vrouwen nu eens op hol slagen van passie en liefde voor hem, die hen alles belooft, die hen 'Germania' aanbiedt waar de vrouw tot ware godin verheven wordt (als ze maar arisch is, wel te verstaan))? Ja, vrouwen werden gek van hun 'Führer', van hun gids. Adilie (troetelnaampje voor Adolph) was misschien wel de meest geliefde man in zijn nazi-rijk. Dat zou althans moeten blijken uit geile en passie-overgoten brieven van bewonderaarsters...

Eerder toevallig werden in 1946 onder puinhopen van de Reichstag stapels liefdesbrieven ontdekt door William C. Emker, US-officier. Uiteindelijk haalde hij meer dan 8000 stuks boven. Zij waren alle geklasseerd in mappen.

Liefdesbrieven
Fotobron: vas

Bundel met liefdesbrieven aan Adolph Hitler

Slechts één voorbeeldje om te smaken hoe vrouwen heet liepen: "Liebster, heißersehnter Mann, Herzensbester! Wölflein![...] Bitte schreib mir doch einmal, ich küsse Dich auch auf Deine 4 Buchstaben und tue Front frei, damit Du fühlst, wie lieb ich Dich hab. Mehr Patriotismus kannst Du nicht verlangen[...] Heil Adölflein!" [Mijn liefste, vurig verlangde man, mijn hartenbrekertje, mijn wolfje! Schrijf me toch eens. Ik kus jou op jouw .... Ik maak me helemaal vrij, zodat je kan voelen hoe ik jou liefheb. Meer patriotisme kan je toch niet verlangen, heil Adolfje"]

ROND DIT THEMA
betreffend artikel   in Der Spiegel

Liefdesbrieven aan Hitler   info uit cultuurvereniging Ruhrgebied

VAS uitgeverij   gebundelde liefdesbrieven aan Hitler
In het bondsarchief van Berlin-Lichterfelde liggen alle liefdebrieven opgeborgen. Was Hitler bewogen door zoveel passie voor zijn persoon? Het antwoord daarop vinden we wellicht in een uitspraak van de Führer tegen zijn architect Albert Speer: "Sehr intelligente Menschen sollen sich eine primitive und dumme Frau nehmen. Sehen Sie, wenn ich nun noch eine Frau hätte, die mir in meine Arbeit hineinredet! In meiner Freizeit will ich meine Ruh' haben." [Zeer intelligente mensen zoeken best een primitieve en domme vrouw. Kijk, als ik nu eens een vrouw had, en die zou me voortdurend wijzen op mijn werk... En in mijn vrije tijd wil ik met rust gelaten worden.] Pikant detail: Eva Braun, zijn latere echtgenote stond erbij.

Hitler heeft waarschijnlijk nooit deze 8000 liefdesbrieven gezien. Het rijksministerie maakte er een sport van om alle brieven te lezen. Al te grove brieven met te passievolle teksten werden speciaal gekenmerkt. De schrijfsters werden dan opgezocht, en niet weinigen onder hen werden in een psychiatrische kliniek gestopt. Als u weet dat dat betekende in de NS-tijd...

Een aantal opmerkelijke liefdesbrieven zijn verzameld en uitgegeven in 1994. Hier het te bestellen boek: "Liebesbriefe an Hitler - Briefe in den Tod.", Helmut Ulshöfer, VAS uitgeverij, ISBN 3-88864-066-0.

14:20 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: hitler, liefde, passie, vrouwen |  Facebook |

Commentaren

[i]Halloo
ik moet een werkstuk maken over de tweede wereldoorlog, dus misschien doe ik het wel over hitler. Best gek dat een persoon die zó gehaat werd aan de andere kant zeer geliefd werd bij de vrouwen. Ik vind hitler maar een rare dictator.

X Seeyou[/i]

Gepost door: Iris | 22-11-09

[i]Halloo
ik moet een werkstuk maken over de tweede wereldoorlog, dus misschien doe ik het wel over hitler. Best gek dat een persoon die zó gehaat werd aan de andere kant zeer geliefd werd bij de vrouwen. Ik vind hitler maar een rare dictator.

X Seeyou[/i]

Gepost door: Iris | 22-11-09

De commentaren zijn gesloten.