12-04-08

Met Flocke de nacht in

Flocke
grootbeeld
Fotobron: focus

"Ik verveel me hier," geeuwt Flocke...
Ijsbeertje

Flocke doet het niet...

Zoals te verwachten was, wordt Flocke een flop tegenover Knut. Maar de zoo van Nürnberg blijft hopen op publiek. Of hoe ijsberen en geldwinning niet steeds samengaan...

Knut de ijsbeer was een unicum, een voltreffer op het hoogtepunt van de klimaatsveranderingsthema's in de pers. Knut genoot ervan en kreeg van bij de eerste dagen 12.000 tot 15.000 bezoekers.

Anders vergaat het Flocke in Nürnberg. Er werd een barnumreclame rond gemaakt. Bayern had eindelijk een ijsbeerwichtje te tonen en dat zou wereldwijd geweten zijn. Tot en met CNN werd mondiaal het eerste optreden van Flocke aangekondigd. En wat was het resultaat? Pover, heel pover... de eerste dagen slenterden een paar honderd nieuwsgierigen voorbij Flocke, niet meer niet minder. Vandaag zaterdag was het de eerste vrije dag. Dat zou dan de grote stormloop betekenen. Na ja, vandaag trokken 4.000 zoobezoekers aan Flocke voorbij. Arme Flocke, zelfs op een vrije dag haalt zij hooguit een derde van Knuts succes.

Mogelijk zal Nürnberg een zwart gat overhouden aan de barnumreclame. Of blijft de vloek over Bayern hangen: wraak voor het doden van beer Bruno twee jaar terug?

ROND DIT THEMA
Matig succes voor Flocke   verslag in Fodus

20:31 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: flocke, ijsbeertje |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.