10-04-08

Met Helgoland de nacht in

Helgoland-project
grootbeeld
Fotobron: spiegel

Helgoland, eiland in de Noordzee moet een tweede Dubai worden
Toerisme

Helgoland als tweede Dubai

Een bouwondernemer steekt zijn geld in een fantastisch project op Helgoland in de Noordzee. Een Duits Dubai wil hij ervan maken.

Een welvarende bouwondernemer uit Hamburg wil het eiland Helgoland in de Noordzee dubbel zo groot maken. Helgoland is een geliefkoosd eiland voor allen die lekker bruin willen worden, meestal rijkere Duitsers en ook buitenlanders. U dus ook? Het eiland ligt een zeventig kilometers buiten de Noordzeekust.

Arne Weber, de boss van de bouwonderneming wil er een heel kapitaal in steken. Zijn moeder leeft op Helgoland en wellicht is dat de reden voor zijn interesse. Hij wil een verbinding bouwen tussen het hoofdeiland Helgoland en een in de nabijheid gelegen kleiner eilandje. Die verbinding wordt zeer ruim opgevat. De Noordzee tussen de twee eilanden wordt volledig afgesloten door een metershoge muur. Dan wordt zand opgespoten. Daarop zullen luxe-hotels, een luchthaven, een aanlegplaats voor cruise-schepen en nog meer accommodatie voor toeristen verschijnen. Als het werk rond is, dan is het hoofdeiland Helgoland verdubbeld in oppervlakte.

ROND DIT THEMA
betreffend artikel   in der Speigel

 Helgoland-project   fotoreeks uit Der Spiegel

De aanlegplaats voor schepen zal ook ter beschikking staan van een nieuwe ferry vanuit Hamburg. Nu vaart men op kleine boten vier uur lang eer men Helgoland bereikt. In de toekomst zal dat veel sneller gaan en bovendien makkelijk vanuit de lucht. Dat wordt misschien iets voor u?

De burgemeester van Helgoland is enthousiast, maar de milieujongens steigeren. Op dat kleinere eiland leeft immers een uitzodnerlijke kolonie kegelrobben...

21:34 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme, noordzee, helgoland |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.