10-04-08

Duitse atleten bezorgd om Olympische Spelen

Tibetprotest
grootbeeld
Fotobron: spiegel

Hen wil de Duitse atletiekbond steunen
Olympische Spelen

Duitse atleten bezorgd om veiligheid

De Duitse atleten willen tijdens de Olympische Spelen in Peking hun ongenoegen uiten tegen de schendingen van de mensenrechten door China, eisen echter duidelijke afspraken van wat kan en wat niet kan.

De Duitse atletiekbond heeft klare afspraken gevraagd inzake het gedrag van haar sportlui tijdens de Olympische Spelen in Peking. De bond maakt zich zorgen over de veiligheid van haar leden. Vele Duitse atleten willen op een vredevolle wijze hun afkeuring voor de schending der mensenrechten door China duidelijk maken in augustus. Maar het is hen onduidelijk wat kan en wat niet kan.

Zo leeft binnen de atletiekbond de gedachte om afwezig te blijven van de openingsceremonie op 8 augustus. Een woordvoerder van hen vraagt zelfs aan alle internationale pers om niet naar de opening te komen. De sluitingsplechtigheid willen de atleten dan wel meevieren, omdat deze tegelijk de opening is van de volgende olympiade die culmineert in de Spelen in Londen 2012.

Onduidelijk heerst volgens hen in tal van voorstellen die gedaan worden. Zo worden armbanden voor de atleten ter beschikking gesteld met de tekst "Sports for human rights". De bond vraagt aan het Duitse Olypmische Comité of dergelijks kan. Ook andere initiatieven leven, maar de vrees voor arrestaties tijdens de spelen is groot. Alleen klare en duidelijke houdingen van het Olympisch Comité kunnen grotere zekerheid geven aan de atleten. In ieder geval willen de Duitse atleten hun ongenoegen over de schendingen van de mensenrechten door de Chinese regering uiten.

ROND DIT THEMA
betreffend artikel   in Der Spiegel

De woordvoerder van de atletiekbond verwees niet rechtstreeks naar de problematiek rond Tibet. Het is echter wel tegen de schending van mensenrechten in Tibet dat vele atleten willen protesteren. Een boycot van de Spelen willen ze niet. Zij hebben zich immers jarenlang voorbereid, maar hun mening willen ze wel verspreiden in China en zoals hoger vermeld willen ze eventueel wegblijven van de openingsceremonie.

15:00 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: olympische spelen, boycot |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.