09-04-08

Wielrennen: Ronde van Duitsland

doping
Fotobron: adpic

Hetze rond doping in het wielrennen brengt Ronde van Duitsland in gevaar
Wielrennen

Ronde van Duitsland in problemen

De organisatoren van de Ronde van Duitsland hebben alle moeite om start- en aankomstplaatsen te vinden voor elke etappe. Steden zijn niet scheutig op sport die in een negatief daglicht is geraakt.

De hetze tegen doping in het wielrennen – vooral in het jaar 2007 - laat diepe sporen na. Duitsland voerde de strijd tegen doping aan. De populariteit van de wielersport is op een absoluut dieptepunt gekomen in het land hier. En daarvoor moet nu de Ronde van Duitsland boeten.

Reeds maanden proberen de organisatoren van deze ronde start- en aankomstplaatsen vast te leggen, maar nog lang niet alles is in kannen en kruiken. Er wordt koortsachtig gezocht naar nog enkele startplaatsen. Normalerwijze had het schema rond moeten zijn en voorgesteld worden einde maart. Nu hoopt de organisatie die voorstelling op 16 april te kunnen geven. De Ronde van Duitsland loopt van 29 augustus tot 6 september.

ROND DIT THEMA
betreffend artikel   in Focus

Lang niet alle steden zijn zomaar bereid een startplaats of aankomstplaats te zijn voor een etappe. De kosten daartoe liggen zeer hoog en het is tegenwoordig een hele heksentoer om sponsors te vinden die hun geld in een sport willen steken, die zo aangetast is als het wielrennen. vele steden kijken terug naar het voorval van Bielefeld vorig jaar. Die stad was startplaats van de 2de etappe van de Ronde van Duitsland, leed daardoor een verlies van 50.000 Euro, net zoveel als zij aan de organisatoren moest betalen om de startplaats te mogen zijn. naast dat geld betaalt een start- of aankomstplaats ook de vele lui die start en aankomst verzekeren, de catering van de talloze journalisten en de mobilisatie van lui ter afsperring van alle toegangswegen tot het parcours.

20:09 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wielrennen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.