09-04-08

Hoed u voor reclame

Ryanairaanbod
grootbeeld
Fotobron: ryanair

Voor 10 Euro naar de zon vliegen...
Reclame

Ryanair, kampioen bedrieglijke reclame

Vanuit een aantal Duitse luchthavens kan men met Ryanair voor slechts 10 Euro naar een aantal bestemmingen in Europa vliegen. Het aanbod is verlokkelijk, de extra kosten maken het vliegtuigticket echter 10 maal duurder...

Tot vannacht kan u bij Ryanair en vliegtuigreis voor later boeken aan de fantastische prijs van 10 Euro. Wil u naar het Balatonmeer in Hongarije, naar Parijs, naar Londen, naar Oslo... dan biedt Ryanair deze ongelooflijke tarief. Goedkope vluchten... een ware gunst voor iedereen, maar....

Er komt echter bij:

Pakjes mee te nemen in de vliegtuigcabine: Dat kan aldus een etui zijn met een of ander, of een laptop, of een koffertje met cosmetica, een handtasje voor een leesboek... elk pakje wordt toegelaten na betaling van 18 Euro (bijna de dubbele prijs van het vliegtuigticket). Veronderstel dat u drie dergelijke pakjes meeneemt, dan betaalt u 10 Euro + 54 Euro.

Er komt nog wat om de hoek kijken. Indien een rolstoelpassagier mee wil, dan eiste Ryanair vroeger een extra taks op die stoel. Dat werd echter per gerechtsbeslissing verboden. Wel, nu rekent Ryanair voor elke passagier een halve Euro meer per rolstoelpassagier die meevliegt!

Kinderen beneden de twee jaar ouderdom vliegen overal gratis mee. Dat is een internationale overeenkomst. Maar Ryanair denkt er zo even anders over. Dergelijke peuter wordt beschouwd als een bijkomend 'pakje' en dus betaalt de moeder 18 Euro ervoor, weliswaar met een afslag van drie Eurootjes..

ROND DIT THEMA
betreffend artikel   in Focus

10-Euro-aanbod van Ryanair   webpresence

Als u er rekening mee houdt, dat u maar 15kg bagage mag laten inchecken, en dat Ryanair zeer eng deze grens afmeet en voor elke kilo teveel 10 Euro vraagt, dan wordt uw vlucht aan 10 Euro met dit overgewicht en alle bovenstaande supplementen snel een reisje aan 100 Euro en meer.

Of hoe verleidelijke reclame sowieso niet te vertrouwen is.

13:55 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ryanair |  Facebook |

Commentaren

Wat een kletskoek ! Lees de voorwaarden en als je 13 euro per vlucht te duur vindt, boek dan bij BrusselsAirlines. Als je naar de Delhaise gaat betaal je toch ook voor elk stuk afzonderlijk. Wij hebben al 10-tallen vluchten gehad voor ong 50 euro H+T voor 2 personen, ALLES IN. En nog priority-boarding gratis. Hun computer is gratis (inchecken bv), als je hulp nodig hebt van personeel betaal je.

Gepost door: jules kabas | 11-04-08

De commentaren zijn gesloten.