08-04-08

Tokio Hotel waarschijnlijk niet in gevaar

Bill Kaulitz
grootbeeld
Fotobron: afp

Bill Kaulitz, zanger van Tokio Hotel, recupereert van operatie
Tokio Hotel

Morgen woensdag: Bill Kaulitz dag

Fans van Tokio hotel bangen de dag van morgen met een klein hartje af. Dan zal uiteindelijk blijken of het stemtimbre van Bill Kaulitz veranderd is na de operatie aan zijn stembanden vorige week maandag.

Bij Tokio Hotel was het even beven sinds 31 maart. Bill Kaulitz, de zanger, werd vorige week maandag geopereerd wegens een kiste op de stembanden. Voor een zanger is dat een bangelijk iets. Bill Kaulitz vreesde zeer, zijn zo eigen stemtimbre te verliezen, zijn handelsmerk als het ware.

Operatie was echter onvermijdelijk. Zijn tweelingsbroer en gitarist van Tokio Hotel, Tom Kaulitz, begeleidde hem heel de maandag. De operatie zelf duurde nog geen uurtje en verliep volgens de chirurg prima. De dag daarop mocht hij reeds huiswaarts, hoewel sommige kranten melden, dat hij diezelfde dag het ziekenhuis reeds mocht verlaten.

Gerust was er hij er geenszins in. Hij mocht niet spreken en moet dit volhouden tot morgen woensdag. Tom had hem een een echte lei uit de oude tijd cadeau gegeven. Zo kon de tweeling converseren. Na ja...

Fysiek herstelde Bill zeer snel. Woensdag, twee dagen na de operatie, schreef hij een email aan de pers om te melden, dat hij verdorie bang is. Hij leek echt depressief en sprak reeds over sterven en dergelijke. Tja, een 18-jarige, die jarenlang een ongelooflijk topsucces heeft gekend, moet wel sterk zijn, om die bange dagen te doorstaan. Hij zal waarschijnlijk nog liever een operatie waar ook aanvaard hebben, maar precies aan het werktuig van zijn inkomsten... In een andere bericht meldde hij, dat hij aan Tom gevraagd had om de zangersplaats over te nemen, zo ongerust was hij.

Bij controles gisteren kreeg hij echter de bevestiging, dat zijn stem in niets zou veranderd zijn, met een heel kleine onzekerheid weliswaar. Dat gaf hem dan weer vleugels. Hij schreef aan de pers, hoe hij opgetogen kan aftellen naar morgen woensdag. Dan mag hij voor het eerst zijn stembanden eens laten trillen. Hij klinkt zeer hoopvol, aldus zijn manager en producer David Jost. Ach ja, wellicht zal hij stiekem wel eens heel kort geprobeerd hebben een paar klanken uit te stoten in de voorbije dagen, wie weet. Op de website van Tokio Hotel (zie "Rond dit thema") schreef hij alvast een bemoedigend woordje voor zijn fans.

ROND DIT THEMA
Tokio Hotel   webpresence

Tokio Hotel   reeks berichten op deze blog

Zijn toekomst als zanger lijkt aldus save, althans volgens de geneesheren. Morgen is het de grote dag. Dan zal hij zelf ervaren hoe zijn stemtimbre behouden of veranderd is.

Ook de fiscus in Dutsland houdt het hart vast. Het is zo voorstelbaar, dat duizenden en duizenden fans waar ook op aarde meeleven met hun idool, maar de fiscus leeft al evenzeer mee. Tokio Hotel is een ware goudmijn voor de Duitse staat. Een schok als het verlies van de zo eigene stem van Bill Kaulitz zou de schatkist miljoenen en miljoenen belastingsinkomsten per jaar kosten. En zo zien we maar... Bill Kaulitz is helemaal niet alleen. De succesvolste Duitse zanger van de laatste jaren en zijn groep Tokio Hotel zullen waarschijnlijk een diepe zucht van verlichting uiten, morgen woensdag.

Concerten staan reeds voor de deur. Op 3 mei zal hij zijn eerste comeback vieren op het Bamboozle Festival in New York. Daar zal Tokio hotel dan de afgelaste concerten op Amerikaanse bodem hervatten. Nadien komen ze dan naar Europa terug en zullen de fans vertroetelen na de zovele afgelaste concerten in deze maand. In juli worden de jongens verwacht op een festival in Werchter...

14:54 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tokio hotel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.