07-04-08

Eau de Cologne en Eau de Cologne

Original Eau de Cologne
grootbeeld
Fotobron: farina

Het Original Eau de Cologne van de firma Farina
Eau de Cologne

4711 of het originele?

Eau de Cologne en Eau de Cologne zijn niet hetzelfde. Het museum voor dit parfum in Keulen zal u het Original Eau de Cologne doen ontdekken, nog iets anders dan het zo bekende en befaamde Eau de Cologne 4711.

Eau de Cologne... de naam alleen doet heel wat dames recht veren. Het dure parfum waarnaar velen uitkijken... Gaat iemand naar Keulen, dan wordt hij of zij wel hier en daar door familieleden of vrienden aangesproken om een echt Eau de Cologne mee te brengen. Ja, Frankrijk is het land van de parfums, maar zoals u ziet, moet Duitsland niet echt onderdoen.

Eau de Cologne 4711 spreekt tot de verbeelding. Wist u dat het nummer verwijst naar het huisnummer van de aanvankelijke firma, die dit parfum produceerde? Zij was gevestigd in De Glockengasse in Keulen. Veel later echter werd dit Eau de Cologne 4711 overgenomen door de chemiereus Procter & Gamble, en in 2006 kwam het kostbare goed in handen van de firma Mäurer & Wirtz.

Eau de Cologne 4711
Fotobron: 4711

Het Eau de Cologne 4711

Maar... nu mag u zo verlangen naar een echte Eau de Cologne 4711, weet u echter dat dit nog helemaal niet de oorspronkelijke Eau de Cologne is? Nog pittiger en zeker origineler is "Original Eau de Cologne", dat relatief weinig te maken heeft met het Eau de Cologne 4711, ook al wordt dit laatste vaak verkocht onder de naam Original Eau de Cologne 4711.

Het Original Eau de Cologne (zonder 4711) werd voor het eerst geproduceerd in 1709 door een zekere Johann Maria Farina. En in het oorspronkelijke gebouw wordt tot op heden nog steeds deze originele Eau de Cologne geproduceerd door de familie Farina.

ROND DIT THEMA

In dat originele gebouw van het echte Eau de Cologne is tegenwoordig ook een museum ingericht, waar u de productie van het Original Eau de Cologne kan volgen van in de jaren 1709 tot op heden. Dit is werkelijk een aanrader voor elke fan van dit parfum. Het museum is makkelijk te vinden. Het staat niet ver van het stadhuis van Keulen. Op de website (zie "Rond dit Thema" vindt u zeker het juiste adres). Het museum is op alle dagen open van 10h tot 18h, behalve zondags, dan slechts van 11h tot 16h. Toegangsprijs is slechts 4 Euro.

Wel... Eau de Cologne 4711 lokt u? Goed zo, maar probeer eens de echte Original Eau de Cologne (ter herhaling: niet te verwarren met de verleidende benaming Original Eau de Cologne 4711). U kan hem aankopen in het gebouw van Farina zelf (het museumgebouw)

20:06 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: eau de cologne, parfum |  Facebook |

Commentaren

:-) dat wist ik niet dat het genoemd was naar dat huisnummer Sebastian
weeral iets bijgeleerd zie
groetjes

Gepost door: Borriquito | 07-04-08

De commentaren zijn gesloten.