18-03-08

Geen lente, wel winter!

Winter
grootbeeld
Fotobron: schierke-fewo

21 maart: begin van de Winter in het Harzgebergte
Winter

21 maart: begin van de winter

De eerstkomende tien dagen zullen in Duitsland gekenmerkt zijn door een inval van de winter. Aanhoudende vorst en sneeuw staan op het menu van Pasen en niet alleen op die dag. Toeristen zijn dan ook gewaarschuwd: winteruitrusting voor de auto is verplicht in Duitsland.

18 maart 2008, drie dagen voor het begin van de sterrenkundige lente en... de winter is eindelijk begonnen! De temperaturen halen in Niedersachsen hooguit enkele graden boven nul. In de komende dag dalen deze verder en men verwacht tegen Pasen vorst overdag. Ook de week daarop zou het van hetzelfde laken worden.

Bovendien passeren de ene regenfronten na de andere, maar er valt geen regen uit zoals we het hier gewoon geworden zijn in de huidige winters. Neen... de lente start met sneeuwdagen. Het ziet er naar uit dat het minstens tot begin april heerlijk zal sneeuwen. Een witte Pasen, dat kent men niet altijd. Spreek nu nog van een aardopwarming!

De gevolgen laten zich voelen. Auto's maken er in Niedersachsen een heerlijk botsfestijn van. Duur autootje... dure herstelkosten. Zo simpel denkt koning winter er over. Tja, en zij die dankbaar waren voor de lage verwarmingsfactuur, die zien nu plots rekeningen groeien in plaats van het lekkers uit de moestuin.

ROND DIT THEMA
betreffend artikel   in Hannoversche Allgemeine Zeitung

Waarschuwing dan ook: in Duitsland kunnen vooral in de voormiddag en de latere avond de wegen bijzonder gevaarlijk zijn. Overdag valt het wellicht mee wegens de sterkere zonnestraling in deze tijd van het jaar. Winterbanden zijn een noodzaak voor hen die in of doorheen Duitsland vakantieoorden opzoeken tijdens het paasverlof.

En niet alleen winterbanden. De Duitse wet spreekt over 'winteruitrusting'. Dat houdt in dat u verplicht anti-gel in het sproeiwater moet hebben en een aangepaste oliedikte voor de motor. Allemaal overdreven maatregelen voor een paasverlof? Kijk maar: vandaag meldt de radio dat sneeuwkettingen noodzakelijk zijn in het Harzgebergte. Dus....

15:32 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: winterbanden, winteruitrusting |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.