17-03-08

SPD heeft een moraliteitsprobleem

SPD
grootbeeld
Fotobron: spiegel & auras-design

De ene, Wolfgang Clement rechts, mag honderdduizende werknemers in de armoede jagen, de andere, Birgit Auras links, mag geen relatief onschuldige foto's op internet plaatsen.
SPD

De socialisten en moraal

Wat is moraal? Die vraag wordt door de socialisten van de SPD eigenzinnig beantwoord. Honderduizenden doen werken aan een dumpingslonen lijkt hen niet immoreel, maar een partijlid dat halfnaakt een zoentje geeft op internet, wordt de laan uitgestuurd.

Een SPD-partijlid in Neustadt (Schleswig-Holstein) gaat wel heel ver in de reclame voor haar boutique. Zij heeft een eigen zaak, Auras Design Studio, en verkoopt dameskledij van jeans tot vrij sexy lingerie. Nu poseert zijzelf voor de presentatie van haar artikels op haar website. Dat zij daar half tot geheel naakt bij voorkomt, is uiteraard haar zaak. Indien zij meent daardoor beter te kunnen verkopen, wel ja...

Iets verder gaat het als zij het over haarzelf heeft in de klassieke rubriek van websites waar de eigenaar ervan zichzelf bekendmaakt. Daar gebruikt ze weliswaar geen volledige naaktfoto's maar toch presenteert zij zichzelf half-erotisch. Nu is het wel zo, dat zij geen aanstoot geeft, althans niet in een moderne samenleving als de onze, maar zij is kandidaat SPD-volksvertegenwoordiger voor de gemeenteraadsverkiezingen van Neustadt in mei aanstaande. Prompt werd haar verbod opgelegd nog langer voor de partij op te komen.

Hier stelt zich ergens de vraag: "Wat kan en wat kan niet?". Blijkbaar kan het wel binnen de SPD, dat bonzen van de partij zich pal achter de regeringsbeslissingen zetten en er zelf intens aan meewerken om honderduizende werknemers te laten werken aan dumpingslonen. Dat kan dan wel? Is dat niet zoveel immoreler dan de vrij onschuldige reclame van Birgit Auras op internet?

ROND DIT THEMA
Auras Design Studio   webpresence

Betreffend artikel   in Focus

15:36 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spd, socialisten, moraal |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.