13-03-08

Goud? Neen? Dan maar petroleum.

100 Euro stuk
Fotobron: mdm

Het 100 Euro stuk, pronkstuk van de Duitse munten
Goud

Goud of petroleum

Het goud wordt bijzonder duur, maar wie een vervangingsmiddel wenst, kan steeds een colablikje laten vullen met petroleum.

Het goud wordt duur, heel duur. En dat lijkt tegenwoordig niet alleen als gevolg van een crisis te zijn. Het edelmetaal is schaars. Dat is een element dat nieuw is. De goudmijnen ter wereld kunnen de vraag niet aan. Oorzaak daarvan is vooral de opkomende vloot rijken in Indië en in China. Die kerels koop goud op alsof het zandkorrels zijn. En die vloot wordt elk jaar maar groter. Het gaat om de twee meest bevolkte landen ter wereld. Samen vertegenwoordigen zij meer dan een derde van de totale wereldbevolking. De ontwikkeling in die landen naar een zuiver kapitalisme is ongezien en zal nog jaren aanhouden. De vraag naar goud zal dan ook nog jaren min of meer stijgen, volgens kenners.

En natuurlijk speelt een crisis zoals steeds de klassieke rol in de prijs van het goud. De financiële crisis in de USA accentueert aldus de goudprijs.

Dat is een goede gelegenheid om u het pronkstuk van de Duitse munten voor te stellen. Het gaat om het 100 Euro stuk in 999,9 % goud. Dat is 24 karaat. Het weegt een halve ounce. Goed om te weten: een ounce kostte vandaag precies 1000 Dollar, daalde echter later op de dag maar staat nu (20h) alweer op 995 dollar. Dat pronkstuk heeft bovendien de meerwaarde als geldstuk. Er worden maar een goede 300.000 stuks van gemaakt, die dan ook in een mum van tijd uitverkocht zijn, wat de waarde ervan alweer doet stijgen. Dit jaar zal het stuk – dat gewoonlijk in het najaar uitkomt – tussen de 400 en de 500 Euro kosten.

ROND DIT THEMA
Betreffend artikel   in Der Spiegel

Ach ja, en wie niet per se goud wil, die kan nog altijd naar de haven van Antwerpen of Rotterdam rijden en er een halve liter zuivere petroleum kopen. Petroleum wordt immers ook een goede investering. Zo... allen naar de haven met een leeg colablikje!

21:06 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: investering, goud |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.