12-03-08

Als kinderen vallen onder de lust van...

Kinderen
Fotobron: spatzen

Kinderen, hier de Domspatzen van Regensburg... en weldra loert een malafide pastoor om de hoek?
Pedoseksualiteit

Bisdom Regensburg en slachtoffers van een pedofiele priester

Pedoseksuele priesters zijn een realiteit, waarschijnlijk echter een heel kleine minderheid onder de geestelijken. Maar wat als de bisschop een hand over hun hoofd houdt?

Een priester in de katholieke kerk is een bemiddelaar tussen de mensen en god. En wat gebeurt in de realiteit bij sommige priesters? Zij voelen hun hormonenstroom opkomen, zoals elke mens het voelt. Maar gezien ze zich door hun priesterschap gebonden hebben aan celibaat, lossen sommigen onder hen de spanning van hun stromingen op eenvoudig kinderen, misdienaartjes, die levenslang met de gevolgen zitten... levenslang.

Dat gebeurde alweer in Bayern. Het volgende geval is reeds gemeld op deze blog een hele tijd geleden. In 1999 werd de 31-jarige pastoor van een Bayerse parochie aangehouden. Hij bekende twee gevallen van misbruik. Het ging om twee broers van 11 en 9 jaar oud, die misbruikt werden door hun pastoor in het bijzijn van hun zusje. Het gerecht veroordeelde hem met een voorlopige straf. De man werd door zijn bisschop met warme handen van barmhartigheid en liefde voor de medemens ontvangen na zijn veroordeling. En tot wat leidde die 'barmhartigheid' en 'liefde voor de medemens'? De bisschop liet een overeenkomst opstellen met de ouders van de slachtoffertjes, waarbij het bisdom beloofde alle kosten voor een therapie op zich te nemen. Vervolgens werd de pedofiele pastoor ingezet in een andere parochie. Daar misbruikte hij het ene kind na het andere. Hij werd weer aangehouden en bekende 22 gevallen. Zoals meestal bij pedoseksuelen, ligt dan het werkelijke aantal slachtoffers waarschijnlijk veel hoger.

Ondertussen hebben de twee jongetjes uit het geval van voor 1999 nog steeds geen cent gezien van het bisdom. Zij hebben jaren therapie gevolg, in totaal kostte dat 21.500 Euro. En het bisdom? Dat laat koudweg weten, dat de zaak tegenwoordig verjaard is, en er geen reden is om de zaak "te overdrijven"!

Nu donderdag verschijnt de malafide pastoor voor het gerecht in Regensburg. Hij zal nu wel effectieve gevangenisstraf krijgen, maar... hoe zal de zeer eerwaarde eminentie, Monseigneur de "Piskop" nu reageren naar de slachtoffertjes toe?

ROND DIT THEMA
Betreffend artikel   in focus

De schande is is groot, zeer groot. Als dat de katholieke kerk is? Goed, er kan een altijd zwart schaap tussen zitten, een rotte appel. Die staat morgen voor het gerecht. Maar als de bisschop op dergelijk manier de zaak probeert af te wimpelen..... neen.. "De pot op met die god!", dat is wat een normaal mens zou besluiten. Iemand die iets verder denkt, die zegt: "De katholieke kerk is er erg aan toe, zij heeft geen benul van wat Jezus van Nazareth verkondigde.". En de band Tokio Hotel (zie reeks deze week) zou roepen: "Schrei! Schrei so laut du kannst!" Een band als deze, zou eens in Regensburg moeten optreden!

20:45 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pedofilie, pervers, pedoseksualiteit |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.