11-03-08

Passionsspiele Oberammergau: kaartenverkoop geopend

Passionsspiele Oberammergau
grootbeeld
Fotobron: passionsspiele

Passionsspiele Oberammergau, een kunstvol gebeuren van wereldformaat
Oberammergau 2010

Kaartenverkoop Passionsspiele

De Passionsspiele Oberammergau zijn uitgegroeid tot een kunsthappening op theaterniveau. Van overal ter wereld stroomt men elke tien jaar naar het Alpendorp in Bayern. Kaarten kunnen vanaf nu besteld worden.

In 2010 hebben de 41ste Passionsspiele plaats in Oberammergau. Weer zullen van overal ter wereld toeschouwers dringen om een plaatsje. Deze spelen werden in de 17de eeuw voor het eerst opgevoerd.

Tijdens de Dertigjarige Oorlog in Europa (1618-1648) brak op vele plaatsen de pest uit. Vooral Bayern was zwaar getroffen. De bevolking werd er voor 3/4de uitgeroeid. Het was een oorlog die uiterst emotioneel gevoerd werd. Alle koningshuizen van het continent streden tegen elkaar om grondbezit, maar daar bovenop woedde een haat tussen katholieken en protestanten. Vooral dat laatste maakt de Dertigjarige Oorlog zo wreed. De armoede van de overlevenden was onbeschrijfelijk. Het is dan ook geen wonder, dat de pest uitbrak.

ROND DIT THEMA
Passionsspiele   kaartenverkoop

Passionsspiele   webpresence

Passionsspiele   bijkomende website

In Oberammergau wilden de inwoners boete doen. Zij waren ervan overtuigd dat god hen zou bevrijden van de pest. In hun vrij naïef geloof beloofden ze in 1633 om elke tien jaren het lijdensverhaal van Jezus van Nazareth ten tonele te voeren. En zo gebeurde het ook, nu 2010 voor de 41ste keer.

Ondertussen is dit gebeuren reeds uitgegroeid tot een culturele manifestatie van vrij hoge waarde. Van overal ter wereld komt men dit uniek gebeuren beleven. De bezetting bestaat zuiver uit inwoners van Oberammergau die er geboren zijn of er minstens 20 jaar wonen.

Wil u dit beleven, reserveer dan tijdig. Vanaf deze maand kan u eindelijk de begeerde kaarten bekomen. Wel worden vanaf nu tot het begin van 2009 enkel kaarten verkocht, gebonden aan een arrangement. Met ander woorden: kaarten, gekoppeld aan een hotelreservatie. Kaarten zonder arrangement kunnen besteld worden vanaf begin 2009.

13:47 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oberammergau, lijdensverhaal, passionsspiele |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.