03-03-08

Bijna-vliegtuigramp: spectaculaire beelden

bijna-vliegtuigramp
grootbeeld
Fotobron: liveleak

Een A320 werd speelbal van de orkaan Emma
Stormweer

Emma en haar speeltuigje

Een A320 met 137 passagiers aan boord kon op het laatste nippertje bij de landing in Hamburg gered worden door de professionaliteit van de piloot. Een uitzonderlijke windstoot speelde met het vliegtuig... spectaculaire videobeelden.

Dat was nipt, zeer nipt:

Zaterdag bereidden de piloten van de A320 uit München de landing voor in Hamburg. Aan boord waren 137 passagiers. Maar de storm Emma woedde op de luchthaven. Op zich is dat geen echt probleem voor een piloot. De landing ging dan ook door. Bijna aan de grond echter vatte een uiterst krachtige windstoot het vliegtuig. Wankelend als de speelbal van Emma scheerde het toestel boven de landingsbaan, raakte nipt de bodem met de neerwaarts gedrukte linkervleugel. Door de professionaliteit van de piloot werd het toestel echter gered, steeg tijdig opnieuw op en kon een ramp voorkomen.

ROND DIT THEMA
Bijna-vliegtuigramp   verslag in Der Spiegel

 Bijna-vliegtuigramp   Video aanbod van Liveleak

Spectaculaire videobeelden laten dit gebeuren zien...

Vandaag laat de procureur-generaal van Hamburg echter een onderzoek starten. Daarbij wordt informatie ingewonnen, waarom de luchthaven een andere veiligere landingsbaan niet vrijgegeven had.

13:55 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ramp, vliegtuig, storm |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.