01-03-08

Extra nieuws: doden door Emma

Storm Emma
grootbeeld
Fotobron: focus

Ontzag had Emma voor niemand, zelfs niet voor reddingsdiensten
Stormweer

Dodelijke Emma

De depressie Emma trok met dood en vernieling over Duitsland en andere landen. Vier Duitsers lieten er het leven bij.

Emma had besloten een weekeinde op verlof te gaan in noordelijk Europa. En als zij iets plant, pas dan maar op. Zij bezocht sinds gisteravond Nederland, een deel van België, maar vooral Duitsland en nu is ze van plan een nachtje door te brengen in het noordelijke deel van Duitsland en Denemarken. Daar woedt ze in alle hevigheid op dit moment (20-21h zaterdagavond).

De gevolgen zijn dramatisch, maar toch minder erg dan men verwacht had. Er is heel wat materiële schade in Nordrhein-Westfalen, en in Bayern door een flinke uitloper van Emma. Ook Niedersachsen deelde in de klappen en op dit ogenblik speelt Emma mikado met Noord-Duitse en Deense bomen op de fragiele daken. Naast de klassieke schade door omvallende bomen en afgerukte daken werd tegen Bonn een ICE-trein getroffen met gelukkig slechts enkele gewonden. Elders vloog een bus met Japanse toeristen om. Daar vielen geen gewonden, maar enkele van hun geliefkoosde fototoestellen zullen wellicht de dienst weigeren...

ROND DIT THEMA


 Emma-storm   in beeld (Focus)

Dramatisch werd de storrm voor enkele weggebruikers. De weerdienst had gisteren en vandaag heel de dag gewaarschuwd om thuis te blijven, tenzij het echt niet anders kon. Maar toch waagden mensen zich achter het stuur in gevallen die niet echt noodzakelijk waren. Of dit ook geldt voor de slachtoffers... dat is niet geweten. In Rheinland-Pfalz stierf een man achter het stuur van zijn wagen bij de inslag van een boom. In Bayern stierf een man die zich per bromfiets verplaatste. Hij werd door de wind onder een vrachtwagen geslingerd. In Oostenrijk stierven vier mensen, waaronder ook twee Duitsers, toeristen die in hun auto verrast werden.

Op dit ogenblik woedt Emma over Schleswitg-Holstein en Denemarken. Laten we hopen, dat er geen doden meer vallen...

20:44 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: storm |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.