24-02-08

Das wort zum Sonntag

Zout
 

Zal dit zout zich weldra oprichten tot een zuil?
Religie

Gods wraak

Hoe zouden wij mensen een godheid het liefst willen zien? Zoals wijzelf... wraak nemend, de aarde doen beven uit toorn?

Zou de aardbeving van gisteravond in het Saarland tegen Luxemburg geen gevolg zijn van sodomie? Het was immers weekeinde en holebi's genieten dan mogelijk heviger van de hormonale tsunami's in hun lichaam. Het staat immers onverbloemd in de bijbel, dat sodomie de aarde doet beven op haar grondvesten. Dan helpt zelfs een levensverzekering niet meer...

Heeft Shlomo Benizri, volksvertegenwoordiger van de Shas-partij in Israel, niet vorige week een dringend appel gedaan om homoseksualiteit te stoppen? Hij wees op toegenomen seismische activiteit in Israel, precies door de versoepelingen van de Israëlische wetgeving ten aanzien van seksualiteit tussen personen van hetzelfde geslacht. Met keiharde bewijzen kwam hij in de Knesset. Maar weer eens wimpelden de ongelovigen dergelijke wijze waarschuwingen af als onzin. Hoe groot zal de toorn van god wel zijn? Was de aardbeving van gisteravond in het Saarland geen zoveelste waarschuwing? Met zekerheid zullen er in de komende tijd nog zwaardere bevingen voorkomen, en vooral in België en Nederland waar de wetgeving ten gunste van holebi's het meest liberaal is in Europa. George Walker Bush mag al een van de slechtste US-presidenten zijn uit de Amerikaanse geschiedenis, maar één zaak heeft hij beter gedaan dan wie ook van zijn voorgangers. Hij verbood homoseksualiteit. En kijk maar: in de USA is het aantal aardbevingen sterk afgenomen. Alleen holebi-centra als San Francisco riskeren aardbeving met superlatieve dimensies. Sodomie doet de aarde beven op haar grondvesten, staat zwart op wit in de Tora, in de bijbel en in de Koran.

Zullen we het eerst moeten meemaken dat her en der zoutzuilen zullen ontstaan door zogezegde gelovigen die toch nu en dan eens achterom kijken naar sodomie-toestanden? Hoe dikwijls gebeurt het niet, dat een laat-avondfilm op TV het holebi-thema aansnijdt en mensen zich laten verleiden om erheen te kijken? Wat is de mens een laag gevallen beest. Gods toorn zal zoutzuilen in alle gezinnen doen ontstaan. Het enige voordeel ervan: je moet geen zout meer kopen.

God neemt wraak op alles wat zonde is. Geen zonde ontsnapt aan het zijn oog. Hij beschikt over de machtigste computer die alles registreert. Wee U, mens, want op de dag van het laatste oordeel moet Sintepieter jouw naam maar intippen en in een mum van tijd verschijnt een lijst van activa en passiva in jouw leven! Maar ja, ook dat gelooft alweer geen mens...

God neemt wraak, god neemt wraak, god neemt wraak! En wat als diezelfde god nu eens helemaal geen wraak 'kan' nemen, maar slechts respect, achting voor elkaar en liefde? Wat als wij mensen elkaar respecteren, hoewel andersgeaardheid vreemd en eventueel afstotelijk overkomt? Is het niet even afstotelijk te moeten samenleven met iemand die zulke fanatieke fundamentalistische onzin verkoopt in een parlement als in de Knesset, fundamentalische onzin die kan leiden tot terrorisme omwille van de 'toorn' van god?

Oei... dan toch geen wraak? Daar gaan de zoutzoulen. U zal toch steeds opnieuw een pakje zout moeten kopen...

10:28 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zout |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.