22-02-08

Flocke, het ijsbeertje, een deugniet

Flocke de ijsbeer
grootbeeld
Fotobron: focus

Flocke, het ijsbeertje in de zoo van Nürnberg, 10 weken oud
Flocke

Het ijsbeertje als deugniet

de dierentuin van Nurnberg heeft een probleem met Flocke, het ijsbeertje. In haar buurt werden voor drie dagen twee pandabeertjes vermoord...

Flocke, het meisje-ijsbeertje uit de zoo van Nürnberg is al een echte deugniet. Zij is 10 weken oud, weegt 8,5 kg en bijt kapot en verscheurt alles wat in haar bereik ligt. De roofdiermentaliteit zit er duidelijk in. Men had een styropor-isolatie rond haar plaatsje aangebracht om haar te beschermen tegen de koude, maar daar baant ze zich gewoon een weg door. Speelgoed leeft maar enkele minuten tussen haar klauwen. De zoo is vertwijfeld op zoek naar 'deugdelijk en onverwoestbaar' speelgoed.

Deze week heeft men haar verblijfplaats extra afgeschermd. Dat was nodig, gezien voor drie dagen twee pandabeertjes gedood werden in de zoo. De moordenaar is niet gevonden. Het vreemde eraan: zij verbleven in hun afgeschermd domeintje en toch zijn ze gedood door minstens een scherp voorwerp. De gerechtelijke politie heeft vaststellingen gedaan, staat echter voor een raadsel. Een ander wild dier uit de zoo zou normalerwijze deze pandabeertjes niet kunnen bereiken. De twee hebben een opengerukte buik. Het ene diertje lag in de wandelzone van hun domein, het andere in haar kooi. Bewakers van de zoo zijn ondervraagd geworden.

ROND DIT THEMA

Flocke zal niet met Pasen, maar slechts vanaf 1 april in de openbaarheid verschijnen. Hoewel... zal de zoo aan de verleiding kunnen weerstaan om de meisje binnen te houden als het topseizoen begint met Pasen? Ondertussen is een schlager op de markt verschenen: "Flocke der Bär", gezongen door een zevenjarig meisje Maya. Die schlager kan u horen en of kopen op de link in "Rond dit thema". Overigens zijn er meerdere blogs over het ijsbeertje in een ware concurrentie tegenover elkaar.

21:06 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: flocke, ijsbeertje |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.