19-02-08

Belastingszaak wordt internationaal

LGT-bank
grootbeeld
Fotobron: focus

De Lichtensteinse Global Trust (LGT-bank)
Belastingontduiking

De zaak zou internationaaal uitbreiden

De zaak rond de belastingontduiking van ongeveer 1000 kapitaalkrachtige Duitsers via Liechtensteiner Global Trust (LGT) zou zich uitbreiden over meerdere landen. De informant zou data te koop hebben aangeboden aan heel wat landen.

De informant wordt met naam genoemd in The Wall Street Journal. Het gaat om een Heinrich Kieber, 50 jaar oud, ex-werknemers bij de LGT-bank. Hij zou over data van duizenden klanten beschikken. Deze had hij gestolen in 2002. De verkoop aan Duitse autoriteiten is slechts de enige verkoop die tot nu toe aan de oppervlakte is gekomen. Volgens The Wall Straat Journal zouden ook de USA data van de informant overgekocht hebben, alsook andere landen.

Heinrich Kieber heeft reeds herhaaldelijk aan de Liechtensteinse autoriteiten gevraagd om zijn naam te veranderen en hem strafvrijheid te geven. Liechtenstein is daar nog niet op ingegaan. Daarom zou de informant meer en meer dat te koop aanbieden. Zijn verkoop kan een finale slag toebrengen in de eerste plaats aan het vertrouwen in Liechtenstein, en op de tweede plaats aan het bestaan van de LGT-bank. Deze bank is persoonlijk bezit van de Liechtensteinse vorst.

ROND DIT THEMA
Bericht   in The Wall Straat Journal

Bericht   tin Focus

LGT-bank   tweb-presence
Ondertussen hebben Duitse autoriteiten vandaag alweer een aantal verdachten een bezoekje bezorgd. Daaronder heel wat banken, onder andere vestigingen van UBS uit Zwitserland. Resultaten werden zoals gisteren niet bekend gemaakt. Dat zou echter deels kunnen op het einde van deze week. Of er zich vandaag nog iemand vrijwillig gemeld heeft, is niet bekend. De advocatenbureaus draaien op vele plaatsen op volle toeren en worden overstelpt met vragen van wel verdienende lui... Vele advocaten en gerechtsdeskundigen twijfel aan de gerechtelijke waarde van de data uit Liechtenstein, gezien deze gestolen zijn daarom gerechtelijk waardeloos als bewijsmateriaal. Anderen spreken dit echter wel tegen. De Liechtensteinse vorst en zijn administratie dreigen nu echter de Duitse pers en speurders aan te klagen wegens smaad aan het vorstendom. De vorst is eigenaar van de LGT-bank. Tja... waar zal dit verhaal eindigen? Hebben België of Nederland ook data gekocht van Heinrich Kieber?

14:34 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belasting, belastingontduiking |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.