18-02-08

Bayern München weet om te gaan met geld

Luca Toni
grootbeeld
Fotobron: spiegel

Luca Toni, steraanvaller bij Bayern München, topscorer Duits voetbal, Italiaanse voetbalgod. Hij lijkt wel teken te geven: Hoor ik het applaus voldoende?
Voetbal

Bayern München investeert geld prima

Bayern München heeft geld en weet er mee om te gaan. In het begin van het seizoen werd de gevaarlijkste aanvaller uit de voetbalwereld aangeworven, Luca Toni, en volgend seizoen wordt de hoogst gewaardeerde trainer in Duitse voetbalmiddens actief voor deze ploeg, Jürgen Klinsmann.

Het gaat FC Bayern München weer voor de wind. De voetbalploeg scoort en staat bovenaan de tabellen. Trainer Ottmar Hitzfeld, de oude vos, kan aldus tevreden zijn. Naast de gevestigde vedetten van de topploeg is sinds dit seizoen Luca Toni uit Italië overgekomen. En dat laat zich voelen.

Luca Toni Vaschetta wordt algemeen geschouwd als de gevaarlijkste aanvaller in de huidige voetbalwereld. Hij speelde tot en met vorig seizoen bij AC Firenze en is uiteraard titularis van een plaats in de nationale Italiaanse voetbalploeg. De 31-jarige laat zich zien. Dat kan ook moeilijk anders met een lichaamslengte van 1,97 meter. Hij dankt zijn doelrijke carrière aan enerzijds zijn goede techniek, anderzijds aan zijn vaardigheid met beide voeten. Hij kan zowel rechts- als linksvoetig hard uithalen tot verstomming van de doelwachter der tegenpartij. In dit seizoen scoorde hij reeds 13 maal en is daarmee topscorer in de Duitse competitie, en dat na slechts een half seizoen op Duitse bodem. Gisteren nog scoorde hij alle drie doelpunten van de match Hannover- Bayern München (0-3). Na die match had hij wel pech. Men had ingebroken in zijn nieuw gebouwde villa in de omgeving van Firenze en heel wat waardevolle spullen gestolen. Maar goed, voor Luca Toni zal dat mogelijk maar een beperkt verlies zijn. Hij verdient bij Bayern München 5,7 miljoen Euro netto per jaar, en plaatst zich daardoor in de rangen van wel verdienende top-managers in Duitsland. Hij was in juli 2007 aangekocht door Bayern München voor de lieflijke som van 11 miljoen Euro.

ROND DIT THEMA
Luca Toni   steraanvaller van FC Bayern München

Jürgen Klinsmann   toekomstig trainer FC Bayern München
De ploeg heeft dankzij haar geld aldus weer een topscorer van formaat. En pas op, volgend seizoen wil de ploeg alle records breken. Daartoe is Jürgen Klinsmann aangesproken. Kent u hem nog? De trainer die de deutsche Mannschaft na zeer zwakke prestaties in 2005 opkrikte tot een superploeg die de halve finale haalde bij het Wereldkampioenschap Voetbal 2006. Deze trainer heeft een naam die legende is geworden. Hij is een oud-speler van Bayern München. De ploeg heeft met hem een contract getekend, zodat hij vanaf volgend seizoen trainer Ottmar Hitzfeld zal aflossen. Hij is overeengekomen om te verhuizen vanuit Californië naar München. Dat op zich is een en ander. Tijdens de voorbereidingen tot het WK 2006 weigerde hij te verhuizen naar Duitsland en liet de Mannschaft trainen door zijn assistenten. Dat werd hem toen zeer kwalijk genomen, hoewel die kritiek verstomde hoe meer de Mannschaft resultaten haalde op dat WK. Klinsmann staat ook bekend om zijn zeer vreemde wijze van trainen. Hij gebruikte technieken die tevoren nog nooit gezien waren in Duitsland. En het resultaat was er! Men mag dan ook "Schwung" verwachten in Bayern München, seizoen 2008-2009, tot ergernis wellicht van de niet-Bayern-fans, waaronder ik mezelf reken.

12:58 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voetbal, aanvaller, trainer |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.