13-02-08

Top-manager klagen steen en been

Kanselier Angela Merkel
grootbeeld
Fotobron: handelsblatt

Kanselier Angela Merkel krijgt het moeilijk door verlaagde steun van de top-managers
Managers

Top-managers keuren kanselier af

Een peiling onder top-managers legt de ongerustheid van die laatsten bloot over de verlinksing van de Duitse politiek sinds de laatste deelstaatverkiezingen.

Onrust bij de top-managers van Duitse ondernemingen... dat is pas nieuws. Jarenlang zagen ze hun portefeuille lijden aan obesitas. Die vetzucht leek wel onafrembaar en wees gerust, het zijn geen stukjes van 1 Cent die de binnenzak van hun kostuum doet uitpuilen. Zoals mensen in de tijd van de hyperinflatie in 1923 bankbriefjes gebruikten als brandstof voor hun kachel, zo zouden zij het vandaag eveneens kunnen zonder er onder te lijden, hoewel van een hyperinflatie niets te merken valt. Velen onder hen zullen waarschijnlijk klagen over de al te kleine waarde van het grootste Euro-briefje. Maar sinds de verkiezingen in de deelstaten Hessen en Niedersachsen in januari vrezen ze voor hun geld. En de verkiezingen in Hamburg staan voor de deur... als ook daar de extreem linksen in het lokale parlement komen, dan zouden ze eerder denken aan het verhuizen naar Zwitserland.

ROND DIT THEMA
Betreffend artikel   in het Handelsblatt
De Duitse krant Handelsblatt heeft in samenwerking met het Psephos-instituut een peiling gedaan naar de mening van top-managers over de Duitse politiek. Dat gebeurt jaarlijks. Sinds kanselier Angela Merkel aan de macht kwam, waren de top-managers meer dan verheugd. Zij zagen de voordelen voor ondernemingen toenemen met de dag. De kanselier en haar partij (CDU) werden dan ook hooggeprezen. Het hoofdaccent van de conservatieven voor gunstmaatregelen voor ondernemingen was hen een ware zegen en het moet gezegd worden, het is hen nog steeds een zegen. Als de baas van Porsche jaarlijks een inkomen heeft van enkele tientallen miljoenen Euro's en daarbij niet alleen is, dan applaudisseren de top-managers voor de regerende conservatieven.

Maar het applaus verstomt in deze maanden. Volgens de peiling zouden 6 op de 10 top-managers ontevreden zijn over de kanselier. Zij zien trouwens hoe Merkel verplicht wordt zich meer te buigen over sociale gerechtigheid om een antwoord te bieden aan de opkomst van links en extreem links. 86 % van de ondervraagden eisen meer aandacht van de bondsregering voor ondernemingen. Zo zien we maar... de heren managers gaan ervan uit dat zij als paria's beschouwd worden en nog meer in de verdrukking zullen komen door de linksruk in de regering. Trouwens 92 % van de top-managers zien precies die verkiezingen in de deelstaten als de schuldigen voor de achteruitgang van hun welzijn.

Tja, het moet lastig zijn voor een kanselier die gedurende heel haar ambtsperiode alles gedaan heeft voor de honger van de managers en nu lik op stuk krijgt.

13:06 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: manager |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.