13-02-08

Bayern über alles, heil!

Erwin Huber
grootbeeld
Fotobron: focus

Erwin Huber, voorzitter van de Bayerse CSU: "Heil...!". "En hey, waarom fotografen jullie mijn Lederhose niet? Zijn jullie fotografen van Turkse afkomst?"
Bayern

Eigen volk eerst

In Bayern heerst de heftigste kritiek op de tussenkomst van de Turkse regeringsleider Erdogan, die de Turken in Duitsland opriep om zeker niet te assimileren met de Duitsers en de eigen cultuur te respecteren. De roep naar strengere aanpak van vreemdelingen wordt luider.

De Lederhose, de blauw-witte kleur voor dameskledij, het rijkelijke bier in blauw-witte Maß van één liter, dorpen waar de oerkatholieke pastoor en de rechtschapen oerconservatieve landbouwers de plak zaaien in de gemeenteraad, families waar de voor-echtelijk zwanger geworden dochter nog verbannen wordt en de booswichtige boorling aan nonnetjes gegeven wordt, koeien die met trots hun belletjes met blauw-wit insigne dragen, bisschoppen die het beleid van de staat van in de achtergrond bepalen, burgervaders die vroom hun dutje doen in de zondagsmis... dat is de eigenheid, de "Leitkultur" van Bayern. En heeft het conservatieve Bayern geen gelijk soms? Die deelstaat heeft toch de paus opgeleverd, wel dan! En kijk maar eens, de Bayerse paus legt de hele wereld het oerconservatieve op. Is het niet dank zij "onze blauw-witte" paus, dat er alweer Latijnse missen toegelaten zijn en de pastoor opnieuw met zijn rug naar het volk onverstaanbare taal brabbelt aan het altaar en aldus ons "vrome oerconservatieve" landbouwers opnieuw toelaat om onopgemerkt in te dutten? En pas op... onze nationale kleuren blauw-wit werden overgenomen door de allerheiligste maagd Maria. Bayern! Bayern! Bayern!

Ja, de conservatieven in Bayern zijn dan ook razend, barsten van (heilige?) woede wegens de show van de Turkse minister-president Erdogan vorige week in de Köln-arena voor 60.000 Turken, waarbij hij hen verkondigde dat "assimilatie een misdaad is tegen de mensheid". Hoe durft die Turk zoiets zeggen, roepen pastoors en landbouwers in Bayern in koor. Moeten wij dan die vuile buitenlanders toelaten in ons rein land? Moeten we dan döner uit hun rottend schapenvlees laten stinken in onze zuivere alpenlucht? Gaat hun wormenovertrokken Kebab dan voor op onze lekkere vetdruipende worst? Buiten met die buitenlanders! Raus, Schweine!

ROND DIT THEMA
Eigen volk eerst in Bayern   verslag in Focus
Zo zegt de secretaris-generaal van de Bayerse CSU het niet, maar haar toon is wel een verhuld afkooksel ervan. Vandaag ging zij hard tekeer tegen vreemdelingen in Bayern. Assimilatie is het opgeven van de eigen cultuur en het aanvaarden van de plaatselijke cultuur van Bayern. Is dat fout, vraagt de secretaris-generaal? Is dat geen teken van ware integratie? Ja, voegt zij eraan toe, in het private huishouden mogen vreemdelingen hun eigen cultuur koesteren, maar zij moeten wel beseffen dat de cultuur van het gastland absolute voorrang heeft. Hey... hoort u de woorden van de CSU goed? "Eigen volk eerst". Wat zou Filip Dewinter zich als in de zevende hemel voelen, mocht hij in Bayern wonen...

Niet alleen de secretaris-generaal gaat fel tekeer tegen Erdogan en de vreemdelingen in het algemeen. Alle bonzen van de partij roepen het van de daken, dat er dringend scherpere wetten moeten komen om de vreemdelingen in het gareel te houden. "Bayern, der "Freistaat" über alles! Heil...".[Of hoe Bayern beseft dat Friedrich Schiller en Ludwig van Beethoven niet tot de Bayerse rangen behoren...]

15:08 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vreemdelingenhaat, bayern |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.