12-02-08

Brockhaus encyclopedie gratis op het internet

Brockhaus encyclopedie
grootbeeld
Fotobron: die welt

Brockhaus encyclopedie weldra integraal op internet
Encyclopedieën

Brockhaus gratis op internet

De gerenommeerde encyclopedie Brockhaus gaat vanaf 15 april integraal op het internet en kan gratis geraadpleegd worden, een ware concurrent voor Wikipedia in het Duits.

De Encyclopedia Brittannica... een monument voor wie zo correct mogelijke informatie wenst in de Engelse taal. Deze encyclopedie is online te raadplegen, wel aan een betaaltarif. Kent u ook het monument onder de encyclopedieën in het Duits? Jawel, de Brockhaus. Zoals Duden de standaard is voor kennis over de Duitse taal, zo is de Brockhaus destandaard en aloude traditie voor het raadplegen van een Duitse encyclopedie.

Nu is het raadplegen van een papieren encyclopedie niet meer zo populair als in het verleden. Op het internet kan men snel een rijkdom aan informatie rond één thema vinden. Maar er zijn daarbij wel nadelen. Kan men vertrouwen op de zo juist mogelijke en objectieve informatie?.Wie kent Wikipedia niet? Alleen in het Duits worden ongeveer 450.000 artikels aangeboden. Maar de correctheid en objectiviteit is niet steeds gegarandeerd, gezien iedereen een artikel kan aanvullen of zelfs deels of geheel veranderen. Er is aldus nood aan betrouwbare encyclopedieën op het internet. Zeker, Encyclopedia Brittannica voldoet aan de norm 'zo goed als betrouwbaar en objectief', maar men betaalt er wel voor.

Brockhaus wil nu die leegte op het internet doorbreken. Vanaf 15 april wordt de hele encyclopedie op het internet raadpleegbaar en dat totaal kostenloos. Een werkelijk primeur en een zware concurrentie voor Wikipedia. Brockhaus bevat momenteel slechts 300.000 artikels naast de 450.000 van Wikipedia in het Duits, maar de betrouwbaarheid en objectiviteit zijn bij Brockhaus zo goed mogelijk gegarandeerd. Dat is een voordeel. En het aantal artikels zal zeker uitgebreid worden.

Meteen houdt Brockhaus ook op om te verschijnen in papiervorm. De laatste uitgave ervan gestart in 2006, wordt dan ook een hebbeding voor verzamelaars. Wil u nog snel deze laatste Brockhaus in huis hebben (24 delen), ga dan naar de website ervan en bestel maar meteen (niet goedkoop echter).

Brockhaus wil de zware kosten voor het onderhouden van de encyclopedie op het internet dekken door reclame. Tevens zullen video en klank de rijkdom van het werk aanvullen. Brockhaus voorziet zelfs een volledig uitgave op internet op MP3-formaat voor blinden.

Vanaf 15 april kan aldus iedereen die beschikt over voldoende kennis Duits, genieten van de meest beroemde encyclopedie in Europa naast deze van Groot-Brittannië.

ROND DIT THEMA
Brockhaus   webpresence

Betreffend artikel   in Die Welt

21:19 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: encyclopedie, brockhaus |  Facebook |

Commentaren

Interessante info... zal zeker gaan kijken vanaf de 15de
Groetjes en goede nacht

Gepost door: lucretia | 04-04-08

Schitterend initiatief, hulde !!

Gepost door: R. Rogmans | 26-03-09

Fantastisch initiatief, hulde !!

Gepost door: R. Rogmans | 26-03-09

Ik heb de Brockhaus Connerlations=Kerkon uit 1883 Geschreven door Brockhaus te koop. 16 delig. Heeft iemand belangstelling? Tel 06 199 70 735.

Gepost door: A.Brouwer | 14-05-14

De commentaren zijn gesloten.