10-02-08

Flocke, het ijsbeertje, is reeds een peuter

Flocke
grootbeeld
Fotobron: nuernberg.de

Flocke, het ijsbeertje uit de zoo van Nürnberg, stelt het goed en zal waarschijnlijk vanaf het paasverlof haar wandelingetjes maken en haar capriolen ten toon spreiden aan het publiek
Ijsbeertje

Flocke wordt stilaan een peuter

De zoo van Nürnberg doet alles om Flocke, het nieuwe ijsbeertje, een uitstekende gezondheid te geven. Vanaf het paasverlof doet zij haar eerste optreden voor het publiek. Tja... optreden in plaats van natuurlijk gedrag?

Flocke stelt het goed. De vrouwelijke tegenhangster van ijsbeertje Knut (nu reeds een echte ijsbeer) wordt door velen in Duitsland gevolgd op haar internetsite van Nürnberg. De populariteit van het ijsbeertje stijgt en zal zeker pas echt uit de voegen barsten, zodra zij haar eerste wandelingetjes zal tijdens het komende paasverlof. Dan wordt het de moeite voor echte ijsbeerfans om een reisje naar Nürnberg te maken.

Flocke draagt haar naam als verwijzing naar hagelwitte sneeuwvlokjes (Flocken). Zij werd geboren op 11 december 2007. Haar vader is Felix, een ijsbeerkolos die in 2001 geboren werd in Wenen. Hij verbleef voor het laatst in de dierentuin van Rostock tot 2004. Flockes's moeder is Vera, die in Moskou geboren werd in 2002 en tot 2004 eveneens in Rostock verbleef. Vera werd zwanger van Felix samen met een andere ijsberin in Nürnberg, Vilma.

Vera verzorgde haar baby zeer goed. Daartoe zocht ze een rustige holte uit in het rotsenwerk van de ijsbeeroppervlakte van de zoo. Vilma deed dit aanvankelijk ook, maar ergens in december voelde ze zich lang niet zo veilig met haar twee jongen. Zij at die dan ook op. In december was er nog geen echte duidelijkheid in de pers wie nu de moeder van Flocke was. Dat is nu wel klaar en duidelijk bekendgemaakt: Vera. Zij hield het uit tot 7 januari 2008. Dan werd ook zij nerveus. Blijkbaar was haar hol niet meer echt veilig in haar ogen. Zij wierp haar baby Flocke geregeld op de grond. De bewakers hebben het jong dan afgenomen en vanaf dan zelf verzorgd.

In tegenstelling tot Knutje in Berlijn, worden in Nürnberg vier verzorgsters ingezet. Zij wisselen elkaar af om de baby te verzorgen en elke vier uren de papfles te geven. Men heeft gekozen voor vier verzorgsters om Flocke niet al te zeer te binden aan één mens. Op die wijze wil men de natuurlijke gang van ijsberen los van mensen bevorderen. Ondertussen heeft Flocke reeds melktandjes gekregen. Vlijmscherpe hoektanden en snedige snijtanden versieren haar muil.

Vanaf het paasverlof verschijnt Flocke elke dag even voor het publiek, indien de dierenartsen het licht ervoor op groen zetten. De dierentuin hoopt uiteraard op die periode... kwestie van gouden inkomsten.

ROND DIT THEMA
Flocke   ruime informatie

 Flocke   fotoreeks uit de dierentuin

 Flocke   Videos uit de dierentuin

18:15 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: flocke, ijsberen, ijsbeertje |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.