28-01-08

Marktl, waar wonderen nog kunnen

Marktl
grootbeeld
Fotobron: marktl.de

Voor het geboortehuis van de paus staat een bronzen zuil. Ziet er wel verdacht uit, maar is een licht geopende schriftrol waarop allerlei teksten verwerkt zijn in verband met de paus en zijn naam Benedictus
Marktl

De wonderbare vermenigvuldiging

Stel u voor dat het totaal onbekende dorpje 'Piepklein' plots tot aan het einde van de wereld beroemd zou worden. Een fabeltje van duizend en een nacht? Neen, neen, een waar wonder der vermenigvuldiging, of hoe een kleine sloeber het leven van eenvoudige deemoedige dorpsbewoners kan doen veranderen. Het gaat om Marktl, geboortedorp van paus Benedictus XVI.

Marktl... tot 2005 een voor haast iedereen totaal onbekend dorpje in Bayern. Zelfs toen in 1927 een van de weinige inwoners geboren werd met de naam Joseph Ratzinger, bleef het dorpje een groot onbekend iets, hoewel de heilige geest reeds een voorteken gaf van een wonder dat Martl zou overkomen. Maar allen waren blind. Het boorlingetje Joseph werd als eerste gedoopt met het kersverse doopwater van Paaszaterdag. Het zou een bijzondere kerel worden, dat stond aldus vast. Maar het echte wonder zou nog komen...

De sloeber werd zowaar paus. En toen... toen gebeurde het voorspelde wonder. Reeds in 2005 verscheen op deze blog een posting over het dorpje Marktl, dat toen zo onbekend was, dat er niet eens een website over bestond. Maar eens die sloeber paus werd, verscheen een ware pagina op het internet met de naam 'Marktl" en uitgerekend drie gasthoven waar schaarse gasten de nacht konden doorbrengen. Ja, ja... en nu het wonder:

ROND DIT THEMA
Marktl   een boomende website
Ga maar even naar de website van het dorpje in de link "Rond dit Thema". Niet drie schamele gasthoven, neen... de wonderbare vermenigvuldiging voltooide zich alweer, 2000 jaar na Christus. Martkl beschikt vandaag over 22 hotels, en gasthoven. Daar waar drie jaar geleden eenvoudige huisjes stonden, pronken nu 5 drie-sterren-hotels en zelfs 1 vier-sterren-hotel.

Tja...

20:49 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: paus, marktl |  Facebook |

Commentaren

Marktl.... ... dat kleine landelijke dorpje...
... die pientere joseph Ratzinger...
... religie...
... landbouw...
... de hoekstenen van de mensheid...Nietwaar heer Sebastian?
W-Vl. groet.

Gepost door: Lieve | 29-01-08

De commentaren zijn gesloten.