26-01-08

Handbal: halve finale voor Duitsland

handbaltrainer Heiner Brand
grootbeeld
Fotobron: die welt

Trainer Heiner Brand, de sympathieke man met de al even sympathieke snor... een ware rob
Handbal

Uitzicht op McDonalds

De Duitse Mannschaft handbal speelt de halve finale van het Europees kampioenschap 2008 in de vooravond. Bij winst kijken de spelers uit naar 'hun' talisman: een etentje bij McDonalds dat hen in de laatste jaren krachten gaf om in de finale prachtig te spelen.

Het Duitse handbal heeft de halve finale bereikt op het Europees kampioenschap Handbal 2008 in Noorwegen. Dat gebeurde eergisteren onder een zucht van verlichting. De Mannschaft had immers een zeer zwakke indruk nagelaten tijdens alle voorgaande matchen. Al te veel gingen de handballers in voorbije matchen in verdediging en mislukte het aanvallen al te vaak. Sterspeler en fan van zovele supporters, Pascal Hens met de bijzondere haardos, ontgoochelde zeer. Maar goed, in de laatste en beslissende match om in de halve finale te kunnen komen, speelden de wereldkampioenen veel beter, vielen gepast aan, en kwalificeerden zich. Toch was in die match tegen Zweden nog een spoor te vinden van de slechte prestaties tevoren. Geregeld stond een Zweed vrij die dan moeiteloos scoorde. Zal het tij nu definitief keren tijdens de halve finale vanavond tegen Denemarken? Kapitein Markus Baur speelde tegen Zweden uitstekend, zo ook Florian Kehrmann en de beide keepers. Sterspeler Pascal Hens sprong weer in de trefzekere hoogte en smaschte de bal weer keihard in het doel. Zijn dat signalen, dat de Mannschaft op het zegespoor geraakt is?

De Duitse wereldkampioen heeft een eer hoog te houden. Sinds Heiner Brand in 1997 als trainer de Mannschaft optilt tot grote hoogten, mogen de resultaten er zijn. Laten we even kijken:

  • 1998: supercup
  • 1999: wereldcup
  • 2001: supercup
  • 2002: vice Europese kampioen
  • 2003: vice wereldkampioen
  • 2004: Europees kampioen en zilver op de Oympiade
  • 2007: wereldkampioen

Het ging steeds bergop in de laatste 10 jaren. Trainer Heiner Brand is dan ook een gevierd persoon en zo sympathiek met zijn ruwe snor. Hij lijkt wel een echte rob. Slechts de jaren 2005 en 2006 waren magertjes. Oei... zal 2008 daar ook bij horen?

ROND DIT THEMA
EK Handbal 2008   iofficiële website
Alle speler kijken reeds uit naar winst in de halve finale, niet alleen om de finale morgen zondag te kunnen spelen, maar evenzeer voor de goocheltruc van de laatste 6 jaren. Na winst in een halve finale trok de Mannschaft immers gezamenlijk naar een McDonalds-tent en genoot er van Hamburgers en frites. Hoewel zulk ongezond tafelen niet thuishoort bij een sporttornooi, heeft dat 'ritueel' vruchten opgebracht in de gespeelde finales. Zal het ook vanavond een McDonaldsfeest worden? Vandaag in de namiddag spelen Croatië en Frankrijk hun halve finale. Om 18.00h volgt dan de halve finale Denemarken-Duitsland, rechtstreeks te volgen op het ARD (uitzending vanaf 17.30h). En... wordt dan de finale morgen een replay van vorige woensdag: Duitsland-Frankrijk? Woensdag verloor Duitsland, dus morgen de beurt aan Frankrijk om een koude douche te krijgen?

10:00 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: handbal, ek |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.