23-01-08

EK Handbal 2008: Duitsland herpakt zich

Duits handbal
grootbeeld
Fotobron: spiegel

Holger Glansdorf, 24 jaar, was gisteren tegen IJsland haast onhoudbaar met 9 treffers
EK 2008 handbal

Duitsland herpakt zich

Na de lamentabele eerste ronde in het Europees kampioenschap handbal 2008 in Noorwegen speelde Duitsland gisteren schitterend tegen IJsland en won met 35:27.

Op het Europees kampioenschap handbal 2008 is de tweede ronde aangebroken. Deze ronde wordt gespeeld in twee groepen van zes ploegen. Elke ploeg speelt daarin drie matchen. Sinds gisteren is deze ronde begonnen en morgen is die reeds afgelopen. Dan volgt de halve finale op zaterdag en tenslotte de finale op zondag.

Duitsland speelde gisteren zijn eerste match in deze ronde tegen IJsland en won met glans. Dat deed meer dan deugd na de zwakke tot zelfs schandalige prestaties van de regerende wereldkampioen in de eerste ronde. IJsland kreeg het verlies aan de schenen met 35:27. Verantwoordelijk voor het goede spel van de wereldkampioen waren zeker Holger Gansdorf en Pascal Hens. Glansdorf realiseerde 9 treffers en haalde daarbij een score van 75 % geslaagde aanvallen. Niet slecht aldus. Ook de showman Pascal Hens was in relatief goeden doen. Hij maakte 5 treffers. Maar toch zit het slabakken uit de eerste ronde nog een beetje in zijn lijf. Slechts de helft van zijn aanvallen was succesvol, daar waar hij veel beter kan, wat hij na de match ook grif toegaf.

We zagen gisteren in ieder geval een waardige wereldkampioen. Komt aldus de Duitse Mannschaft beetje bij beetje op dreef? Laten we hopen dat het meer is dan een beetje bij beetje, want vandaag staat de match Duitsland-Frankrijk op het programma en dat laatste land geldt als een van de topfavorieten voor de Europese beker. Om 18.15h begint deze zeer belangrijke match. Wint Duitsland, dan kan de wereldkampioen met vertrouwen naar de halve finale gaan, zoniet.... In de groep met Duitsland staat voorlopig Frankrijk aan de top met zes punten, gevolgd door Duitsland met vier punten.

ROND DIT THEMA
Duitsland-IJsland   iverslag in Der Spiegel

EK Handbal 2008   officiële website

 Duitsland-IJsland   fotoreeks uit Der Spiegel

09:01 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: handbal, sport |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.