23-01-08

"Das Wunder von Berlin": acteur Heino Ferch

Heino Ferch
grootbeeld
Fotobron: Focus

Heino Ferch, acteur met vooral rollen in historische films of films met historische achtergrond
Film

Das Wunder von Berlin

"Das Wunder von Berlin", film onder de regie van Roland Suso Richter, is een grootste productie in opdracht van het ZDF aan het UFA. Prachtige schildering van het leven in Oost-Duitsland voor en tijdens de val van de Berlijnse Muur. Uitzending: nu zondag 27 januari om 20.15h op televisiezender ZDF. Vandaag een woordje meer over acteur Heino Ferch.

Heino Ferch speelt de rol van de vader in het familiedrama "Das Wunder von Berlin", Jürgen Kaiser. En die rol in een film met historische achtergrond valt helemaal in de stijl van Heino Ferch. Heino leefde van 1987 tot 2005 in Berlijn en was gefascineerd door de geschiedenis van die stad met haar splitsing in West- en Oost-Berlijn, de Muur en meer. Zijn hele acteurs- en filmacteurscarrière is als het ware gekenmerkt door die interesse voor historische films. Het is trouwens door zijn hoofdrol in de film "Der Tunnel" van Roland Suso Richter in 2001 dat Heino Ferch overal bekend werd. Deze film behandelde een waar gebeurde vlucht van Oost- naar West-Berlijn en werd in 70 landen gedraaid.

ROND DIT THEMA
Heino Ferch   loopbaan

Heino Ferch   ruime informatie

Das Wunder von Berlin   ruime info (ZDF)

UFA   Universum Film AG

TeamWorx   Dochterfirma van het UFA

 Das Wunder von Berlin   fotoreeks uit ZDF

 Das Wunder von Berlin   Video uit de film (ZDF)
Wie de film "Der Untergang" uit 2004 gezien heeft, film over de laatste dagen van Hitler, zal zeker Heino Ferch kennen. Hij speelde er de rol van Albert Speer, de architect aan de zijde van Hitler. Ook in de geslaagde film "Die Luftbrücke" over de ravitaillering van West-Berlijn bekwam hij de hoofdrol in 2005. En nu speelt hij de hoofdrol in "Das Wunder von Berlin".

Heino Ferch is geboren in 1963 en groeide op in Bremerhaven. Reeds vrij jong viel hij op als kunstturner en vanaf 15 jaar stond hij op de planken. Zijn beroepsopleiding haalde hij aan het Mozarteum in Salzburg. Als dat geen referentie is... In de jaren negentig was hij actief bij het Schillertheater in Berlijn, waar hij de ene klassieker van Schiller na de andere meespeelde. Zondagavond zien we hem dan terug in "Das Wunder von Berlin" om 20.15h op het ZDF.

14:14 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, acteur |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.