21-01-08

"Das Wunder von Berlin": niet te missen film

Das Wunder von Berlin
grootbeeld
Fotobron: zdf

Familiedrama "Das Wunder von Berlin", een bijzondere film rond de val van de Berlijnse Muur
Film

Das Wunder von Berlin

"Das Wunder von Berlin", film onder de regie van Roland Suso Richter, is een grootste productie in opdracht van het ZDF aan het UFA. Prachtige schildering van het leven in Oost-Duitsland voor en tijdens de val van de Berlijnse Muur. Uitzending: nu zondag 27 januari om 20.15h op televisiezender ZDF.

De val van de Berlijnse Muur op 9 november 1989 veranderde de hele wereld. De DDR, Oost-Duitsland, stortte in en veroorzaakte een lawine die even later de Sowjet-Unie deed collapsen, West- en Oost-Duitsland liet herenigen, de Koude Oorlog overbodig maakte, de USA verheef tot alleenmacht in de wereld, de globalisering en de macht van het kapitaal een ongelooflijke elan gaf.... Dat alles door de totaal onverwachte val van de Berlijnse Muur.

ROND DIT THEMA
Das Wunder von Berlin   ruime info (ZDF)

UFA   Universum Film AG

TeamWorx   Dochterfirma van het UFA

Geschiedenis UFA   serie op deze blog

 Das Wunder von Berlin   fotoreeks uit ZDF

 Das Wunder von Berlin   Video uit de film (ZDF)
Die feiten zijn overbekend. Velen echter weten niet of vergeten wat in het hoofd van de Oost-Duitse inwoners omging in de maanden voor de val en hoe bij hen een chaos van gevoelens ontstond eens de Muur viel. Daarover liet de televisiezender ZDF een film draaien. Het UFA, Duits befaamde filmproductiehuis Universum Film, kreeg de opdracht en liet haar dochter TeamWorx het project realiseren onder de regie van Roland Suso Richter, regisseur van onder andere de beroemde prenten "Dresden", "Der Tunnel", "The I Inside".

Het werd een project om "U" tegen te zeggen en kreeg de titel "Das Wunder von Berlin". Het verhaal gaat over een Oost-Duitse familie in de maanden voor de val van de Muur en tijdens de dagen van de val. We leren er de leefomstandigheden , de mentaliteit en de gespannen sfeer in Oost-Duitsland kennen via een welstellende familie. Het gezinshoofd is een hooggeplaatste officier van de Oost-Duitse staatsveiligheid. Marco, zijn 18-jarige zoon, ziet het keurslijf van het DDR-communisme niet zitten, is een revolterende punker. Spanningen heersen dan ook in het gezin, en dan valt plots de Muur...

De bezetting van de film mag er zijn: Kostja Ullmann, Karoline Herfurth, Veronica Ferres, Heino Ferch, Michael Gwisdek en André Hennicke. Die acteurs worden op deze blog nog voorgesteld in de komende dagen.

Deze film is niet te missen voor wie het gebeuren voor en tijdens de val van de Berlijnse muur wil ervaren vanuit een oost-perspectief. Film te zien komende zondag 27 januari om 20.15h op ZDF.

14:12 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: film, berlijnse muur |  Facebook |

Commentaren

Interessant Een zeer interessant document zal deze film zeker zijn.
Hopelijk wordt hij ooit eens op onze nationale elitezender Canvas getoond met nederlandse ondertitteling zodat het eigen volk van zeurpieten en ontevredenen eens kan zien hoe het leven was in zo een totalitaire staat zoals de DDR.

Groeten uit Z-OVl.

Gepost door: Andre | 21-01-08

De commentaren zijn gesloten.