20-01-08

Met kunstenaar Max Bill de nacht in

Max Bill
grootbeeld
Fotobron: sammlung.daimlerchrysler

Max Bill, Zwitsers kunstenaar, wordt in het MARTa van Jan Hoet in Herford geëerd met een tentoonstelling
Kunst

Kunstenaar Max Bill in de bloemetjes

Max Bill (1908-1994), Zwitsers kunstenaar met Duitse opleiding, groeide in zijn leven uit tot "de laatste Leonardo". Die eretitel kreeg hij voor zijn polyvalent kunstwerk en polyvalente activiteit in zijn leven. Het MARTa in Herford, kunstcentrum van Jan Hoet, eert Max Bill in een tentoonstelling.

Max Bill is werkelijk een nieuwe Leonoardo als men nagaat wat hij allemaal gepresteerd heeft. Hij was schilder, beeldhouwer, architect, designer en beoefende daarnaast nog allerlei beroepen, was lesgever en directeur van culturele instellingen. Een super-mens zou men kunnen besluiten.

Op het kunstvlak vertegenwoordigde hij het constructivisme, waarbij orde – voornamelijk een politieke-sociale orde – in het middelpunt stond. Voor kenners kan vermeld worden dat hij zijn opleiding genoot aan het Bauhaus in Dessau, en dat zal wel een voldoende referentie zijn voor hoge, zeer hoge waarde.

Het MARTa in Herford, de kunsttempel voor hedendaagse kunst onder de leiding van de Belgische Jan Hoet presenteert vanaf 2 februari tot einde maart een tentoonstelling rond Max Bill. onder de titel. "Ohne Anfang ohne Ende". Een bezoek waard voor wie in de omgeving Bielefeld-Herford-Hannover een dagje over heeft...

ROND DIT THEMA
Max Bill   ilevensloop

MARTa in Herford   kunstcentrum van Jan Hoet

21:54 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kunst, marta |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.