20-01-08

Duits handbal en tennis

handbal
grootbeeld
Fotobron: spiegel

Torsten Janssen, Toto voor de vrienden, was gisteren tegen Hongarije in goede vorm na zijn zwakker spel tegen Wit-Rusland. De 31-jarige scoorde reeds 346 maal in 127 spelen voor de nationale handbalmannschaft.
Sport

Handbal en tennis

De Duitse handbalmannschaft plaatste zich gisteren tegen Hongarije voortijdig voor de volgende ronde in het Europees kampioenschap handbal. En de Duitse tennisbelofte, de jonge Sabine Lisicki, moest de duimen leggen op de Australian Open, achtste finale.

Het was gisteren en vannacht een bangelijke tijd voor de Duitse sport. Na de relatief zwakke winst van de Duitse handbalmannschaft vorige week tegen Wit-Rusland op het Europees kampioenschap handbal in Noorwegen, was het gisteren hopen op een sterke prestatie tegen Hongarije in het tweede duel voor Duitsland in dit EK. Het werd echter een even magere prestatie waarbij Duitsland dan toch Hongarije versloeg met 28:24. Daarmee is Duitsland reeds voortijdig geplaatst voor de volgende ronde en blijft de Duitse wereldkampioen handbal alle kansen hebben om ook Europees kampioen te worden.

Het einddoel, die Europese titel, is echter nog lang niet bereikt. De handballers speelden reeds twee matchen tamelijk ondermaats. Bezorgde het bereiken van de wereldtitel in 2007 een vals gevoel van onoverwinnelijkheid? De kapitein van de ploeg, Markus Bauer, onderbrak vrijdag zelfs de trainingen in het kamp in Noorwegen om de verjaardag van zijn derde kind in Duitsland te gaan vieren. Tja... dat wijst wel op de valse zekerheid die in de ploeg heerst. Tijdens het spel Duitsland-Hongarije werden vele pogingen ondernomen tot treffer, maar daarbij bleef het bij pogingen, daar waar vorig jaar haast elke aanval omgezet werd in winst. Alleen topspeler Torsten Jansen piekte, maar dat is het resultaat van een trainerstussenkomst na Jansens zwakkere prestatie tegen Wit-Rusland. En superfavoriet Pascal Hens, de man met de zo opvallende haarkleuring, bekwam eveneens veel minder treffers bij vele pogingen. In de tweede speelhelft ging heel de Mannschaft eerder in verdediging en speelde ronduit zwak. Kapitein Markus Bauer werd dan toch maar ingezet na zijn tripje naar Duitsland. Met zijn kop nog bij zijn kindje slaagde hij er dan toch in om 5 prachtige treffers te realiseren en eindigde Duitsland met winst.

ROND DIT THEMA
Duitsland-Hongarije   verslag in Der Spiegel

Sabine Lisicki out   verslag in Die Welt

 Handbal Duitsland-Hongarije   fotoreeks uit ARD
Vandaag speelt Duitsland de derde match in dit kampioenschap tegen Spanje. Winst is niet echt nodig, gezien de Mannschaft met de eerdere twee gewonnen spelen reeds voortijdig geplaatst is voor de volgende ronde, maar het zou wel meer hoop geven indien de Mannschaft vandaag eens toont 'de echte wereldkampioen handbal' te zijn. Match Spanje-Duitsland life te volgen op de ARD vanaf 16.13h.

In Melbourne was een andere Duitse hoop aan het werk in de Australian Open. Sabine Lisicki, 18 jaar, wordt zo wat beschouwd als het nieuwe Duitse tenniswonder, waarover enkele dagen geleden al een posting verscheen op deze blog. Sabine speelt haar allereerste Grand Slam en mocht vannacht de achtste finale afwerken tegen de Deens Wozniacki. De onervarenheid van Sabine speelde echter parten . Na 6:4 winst leek een klein wonder wel in het verschiet. Zou de jonge kersverse Duitse favoriet de vierde finale halen? Maar neen, dan bleek dat, wat men eigenlijk wel kon verwachten van een debutant: ze verloor met 4:6 en 3:6. Na ja, in ieder geval is het lang niet slecht om als 18-jarige beginneling de achtste finale van een Grand Slam te bereiken. Hoop leeft dan ook om haar bij een tweede Grand Slam in haar leven verder te zien doorstoten.

09:28 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sport, handbal, tennis |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.