16-01-08

Flocke, ijsbeerbaby zoals Knut

ijsbeertje
grootbeeld
Fotobron: nürnberg

Flocke, het lieflijke vrouwelijke ijsbeertje in de zoo van Nürnberg, op het laatste nippertje afgeschermd van het afstootgedrag der ijsbeermoeder Vilma.
IJsbeertje

Flocke, opvolgster van Knut

In de zoo van Nürnberg gaat ijsbeerbaby Flocke de roemrijke weg op van haar Berlijnse collega Knut. Zullen de twee ooit een koppel worden, een koppel met wereldfaam als geen ander?

Bayern en beren... dat lijkt niet echt samen te gaan. Wie herinnert zich niet de geschiedenis van Bruno, de lieflijke bruine beer die dwars over de Alpen in 2006 naar Bayern kwam en er brutaal opgejaagd werd en gedood? Zijn lichaam staat nu als een trofee van wilde jagers tentoon in een museum van München. Ja, Bayern is sindsdien nog niet veranderd. Vijf weken geleden bracht ijsberin Vilma in de zoo van Nürnberg drie ijsbeertjes op de wereld. Zoals vaak gebeurt, neigen de ijsbeermoeders om hun pasgeborenen te doden of op te eten in gevangenschap. Die wetenschap zorgt ervoor, dat ijsbeeroppassers in een zoo snel bij de zaak zijn en de pasgeboren baby's aan de moeder te onttrekken, zodra deze afstootgedrag vertoont. Dat weet men in de zoo van Nürnberg (Bayern) ook. Maar toch oordeelde de vice-directrice, dat het gedrag van de ijsbeermoeders natuurlijk is en de mens er niet mag in tussenkomen! Gevolg: Vilma at twee van de drie baby's op.... Onder druk van andere verantwoordelijken werd de derde baby dan toch maar onttrokken aan de moeder. Die baby wordt nu opgevoed voor oppassers. En dat werd de lieflijke “Flocke”.

ROND DIT THEMA
Eén van de vele betreffend artikels   in Der Spiegel

Flocke   eigen website

 Flocke   Eén van de vele fotoreeksen rond het ijsbeertje

 Flocke   Videos over het ijsbeertje
De vice-directrice wou helemaal geen publiciteit rond het door mensenhand opgevoede ijsbeerbabytje. Knut-toestanden zoals in Berlijn verafschuwde ze. Na ja... weer eens andere verantwoordelijken dachten daar gelukkig anders over. Dankzij hun inzet, wordt Flocke nu beschermd (in plaats van de natuur zijn gang te laten gaan, zoals de onerbarmelijke vice-directrice het wou).

Flocke is nu een gezonde ijsbeerbaby, vrouwelijk, en wordt publicitair behandeld als Knut uit Berlijn. De zoo van Nürnberg heeft reeds plannen voor extra inkomloketten en ook extra faciliteiten worden aangebouwd om de te verwachten toestroom van toeristen het gemakkelijk te maken en uiteraard om allerlei gadgets te verkopen. Op het gemeentehuis van Nürnberg regent het van aaanvragen voor vermarkting van artikels rond Flocke. Pittig detail: Flocke scheeloogt een beetje... ach ja, dat maakt het lieflijke ijsbeertje nog aantrekkelijker niet?

Nu heeft Knut aldus een vrouwelijke partner in Duitsland. Zullen de twee later een koppel vormen? Oho, dat zou het zijn... de commercie rond dergelijk koppel zou gigantisch zijn. Nu reeds wiemelt het van fotografen en journalisten rond Flocke en de toeristengetallen stijgen gestaag in de zoo van Nürnberg.

13:30 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: klocke, knut, ijsbeertje |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.