15-01-08

BMW klaar voor races Formule I

bmw
grootbeeld
Fotobron: Focus

De nieuwste BMW-bolide voor het Formule I rennen: Wedden dat BMW het CO2-uitstoot-kampioenschap zal winnen in 2008?
Autoraces Formule I

BMW presenteert nieuwe bolide

In 2008 wil BMW eindelijk eens Ferrari en McLaren Mercedes de loef afsteken. Zal het lukken? De nieuwe F I 08 zou in ieder geval kandidaat wereldkampioen worden, althans volgens de BMW-ingenieurs en volgens de dromen van hun top-piloot Nick Heidfeld.

Duitse auto's staan voor kracht, snelheid, comfort, degelijkheid en... ferme luchtverontreiniging en ongegeneerde CO2-uitstoot. Dat weten we reeds jaren. Maar de echte CO-poetsers, de echte bolides zijn slechts te vinden in het Formule-I-rennen en daar doet Duitsland gretig mee. Laat het Italiaanse Ferrari maar pronken met talloze bekers, McLaren Mercedes wil niet onderdoen en 'zal' niet onderdoen. Ach ja, er is ook het Franse Renault, dat in het saison 2007 wel achter de Duitse bolides eindigde, maar niet te onderschatten is. Buiten Mercedes doet aan Duitse zijde ook BMW mee aan het kampioenschap CO-uitstoot: de BMW-Sauber moest het in het voorbije saison wel de duimen neerleggen tegen Ferrari en McLaren Mercedes, maar dat zou dit jaar anders worden:

BMW-Sauber presenteerde haar nieuwe bolide, de F I 08, een beestje van jewelste dat nu eindelijk eens Ferrari en McLaren het vuur (lees de CO-uitstoot) aan de schenen zal leggen. Plaats van de show was BMW-World, het showdecor van BMW in München, waar normalerwijze de gewone BMW-klanten hun eigen tijgertje afhalen. In de grote hal van BMW-World startte Nick Heidfeld de nieuwe bolide en draaide rondjes onder oorverdovend lawaai. Want ja, dat hoort er ook bij: hoe luider de leeuw kan brullen, hoe gevaarlijker hij lijkt. De BMW-World-hal daverde onder de razernij van de dubbele 2,4-liter-V8-motoren van de F I 08. Als een toekomstig kampioen poseerde Nick Heidfeld bij deze nieuwe bolide als was hij reeds gebombardeerd tot de opvolger van Michael Schumacher.

ROND DIT THEMA
Betreffend artikel   in Focus

BMW Sauber Formule I   webpresence

 BMW F I 08   fotoreeks uit het blad Focus

 BMW Fi 08   Video presentatie in BMW-World
Door een nieuw reglement in het CO2-uitstoot-kampioenschap (ach ja, men noemt het ook wel Formule I race) is elektronische controle op de tractie verboden. Die controle voorkwam het doordraaien van de achterwielen. Door het wegvallen van die tractiecontrole zou het kampioenschap aantrekkelijker worden. Na ja.... Nu donderdag doet de F I 08 zijn eerste testritten op het circuit van Jerez in Spanje. Allen daarheen en met open mond staren naar het 'monster' van BMW! Maar pas wel op: volgens het blad Focus heeft de eerste test plaats in Jerez, volgens de Financial Times Deutschland zou dit op de renbaan van Valencia (eveneens Spanje) gebeuren en wel vandaag 15 januari.

09:03 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bmw, formule i |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.