14-01-08

TUI laat mogelijk het toerisme vallen

TUI

TUI, grootste reisorganisator in Europa met zetel in Hannover
Ondernemingen

TUI schakelt over naar vrachtvervoer

Zal TUI, grootste reisorganisator in Europa met zetel in Hannover, in de nabije toekomst haar toeristische activiteiten staken en zich enkel nog toespitsen op vrachtvervoer per schip?

TUI is de grootste reisorganisator van Europa met zetel in Hannover (Niedersachsen). Het bedrijf bezit 3200 reisbureus in heel de wereld, 120 vliegtuigen voor toeristische bestemmingen, 279 hotels met in totaal duizenden bedden en bovendien cruise-schepen. Tal van Europese toeristische ondernemingen zijn in het verleden door TUI overgenomen zoals in België Sunjets en Jetair, en in Nederland KRAS. Grote reisondernemingen zoals het Britse Thomson Travel en het Franse Nouvelles Frontières zijn in handen gevallen van de Duitse onderneming.

Al deze overnames hebben miljarden gekost en dat begint TUI nu te voelen, nu dat het toerisme wat slabakt onder de vogelgriep, het terrorisme en de conjunctuurzwakte.

Michael Frenzel, voorzitter van TUI, gaat nu de hoofdzetel van het bedrijf overplanten naar de havenstad Hamburg. Daarmee zet hij een heel belangrijk signaal. Het bedrijf bezit 138 containerschepen door een eerdere fusie met Happag Lloyd. De plannen om het hoofdaccent van TUI te verschuiven van reizen naar scheepvaart worden door die verhuis naar Hamburg wel heel concreet.

ROND DIT THEMA
TUI Deutschland   Toerisme

TUI AG   Scheepvaart
Binnen het TUI-bedrijf wordt reeds open gesproken over een afsplitsing van de toeristische activiteiten, die mogelijk in de toekomst volledig overboord zullen gesmeten worden. Daarmee verandert dan TUI weer eens van gezicht. Weer eens? Wel... vroeger was TUI een gemengd bedrijf in de verwerking van staal, grondstoffen, energie en machines. Het bedrijf heette toen Preussag. Het is slechts de laatste tijd, dat het accent volledig op toerisme is gevallen en de oude zware industrie afgewimpeld werd. Dus, nu zien we alweer een drastische verandering van het bedrijf van toerisme naar de het vrachtvervoer per schip. Wat in de toekomst met de toeristische tak van TUI zal gebeuren, dat is een groot vraagteken. De overnamemarkt in deze sector zal wijd open staan...

22:03 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tui, reizen, scheepvaart |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.