14-01-08

Taalhulp: voorzetsels met twee naamvallen

bild3
Spraakkunst

Oefening op voorzetsels met accusatief en datief.

Moeilijkheidsgraad:

Hoog

Aandachtspunten:

Vaak is het niet eenvoudig om de juiste naamval te kiezen voor het gebruik van voorzetsels die een accusatief of een datief verlangen. Zo bijvoorbeeld wordt de accusatief gebruikt bij de zin ”Er hatte einen Zettel an die Tür angeheftet.”, omdat hier de beweging bedoelt wordt. Maar in de zin ”Er hatte einen Zettel an der Tür dort angeheftet.” wordt de datief gebruikt, omdat door het woord ”dort” duidelijk verwezen wordt naar de plaats in plaats van de beweging. De oefening vandaag in hoofdzaak op zulke problemen gebouwd, vandaar de hoge moeilijkheidsgraad.

NAAR DE OEFENING
OEFENING

Voorbereiding   vorrzetsels
Belangrijk: indien u bij het uitvoeren van de oefening twijfelt, roep dan de hulp in, aangegeven op de pagina van de oefening zelf.

Veel succes!

Opmerking:

Uw browser moet Javascript toelaten om de interactieve oefening uit te voeren. Indien de oefening niet functioneert in haar hulp of zo, ga dan even in de opties van uw browser na of Javascript mogelijk is gemaakt.

10:43 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: taalhulp, duits, spraakkunst, voorzetsels |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.