14-01-08

Duits voor hen die geen voorkennis hebben

taalhulp

Taalhulp voor hen die geen voorkennis Duits hebben
Taalhulp

Duits vanaf het begin

Vanaf 18 februari verschijnen drie postings per week als taalhulp Duits voor hen die geen voorkennis van deze taal hebben.

Rond de voorbije feestdagen was in in België. Ik bezocht enkele scholen voor volwassenenonderricht en het viel daarbij op dat de Duitse taal niet tot slechts heel zelden wordt aangeboden, daar waar meestal cursussen voor volwassenen ter beschikking staan voor Frans, Engels, Spaans en nog andere talen. Dat leek me ergens vreemd. Is er dan geen nood aan kennis van de Duitse taal in het belgenlandje? Tovallig hoorde ik in die dagen een bericht op televisie waarbij men stelde dat de keuze tweede taal in Vlaanderen Engels of Frans is en dat leerkrachten Duits haast geen kans hebben op meerdere scholen.

Daarom zal vanaf 18 februari Duits aangeboden worden voor hen die geen enkele voorkennis van deze taal hebben. Daarbij wordt dan ook begonnen vanaf “nul”. Diezelfde taalhulp zal vanaf 18 februari eveneens verschijnen op de taalwebsite die aan deze blog gelinkt is. Het spreekt voor zich dat dit aanbod ook interessant kan zijn voor hen die slechts een heel beperkte kennis Duits hebben of bijvoorbeeld hopeloos in de knoei liggen met het gebruik van de naamvallen.

Deze taalhulp voor hen die geen voorkennis hebben zal driemaal in de week verschijnen, telkens op maandag-, woensdag- en vrijdagnamiddag.

In de hoop velen op deze wijze van dienst te kunnen zijn...

20:50 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: taalhulp, duits |  Facebook |

Commentaren

Duitse taal Prima dat je de moeite wil doen om van nul te starten Sebastian. Ik denk dat dit zal helpen om deze toch moeilijke taal enigzins gemakkelijker te leren.
Tja Sebastian, wat de nood aan kennis van de Duitse taal betreft denk ik dat er inderdaad een en ander veranderd is.Ik ben van mening dat door de globalisering meer en meer de engelse taal aan bod komt in de bedrijven en in het zakenleven.Mijn buurman bvb is vertegenwoordiger voor de Firma "Schüco Fenster" uit Bielefeld zelfs zijn firmawagen heeft een Duitse nummerplaat "BI. .." doch hij spreekt geen Duits en zo ken ik nog iemand die lange tijd in dienst was van bedrijf uit Neuss en ook geen woord Duits spreekt. Er wordt uitsluitend in het Engels gecommuniceerd.
En waarom zou Jan met de pet Duits leren? Duits is toch juist hetzelfde als Vloms want ze kijken naar Florian Silbereisen. Ze begrijpen hier en daar enkele zinnen en denken dat ze Duits kunnen.
Als je dan dagelijks hoort op radio en tv hoe de Duitse taal geweld aangedaan wordt door nieuwslezers kan men niet anders zeggen dat het triest gesteld is met de kennis van onze derde landstaal.

Groeten uit Z-OVl.

Gepost door: Andre | 14-01-08

Hallo Sebastian, het lijkt mij leuk dat je aan andere de Duitse taal wil leren. Al denk ik dat iemand die normaal de ganse dag Duits spreekt, het niet eenvoudig is om aan andere zijn kennis door te geven.Wat voor u normaal is, is dikwijls door anderen niet snel te verstaan.
"Beginnen van nul" dan hoop ik dat het niet al te veel school-Duitd is.
Menig keer is al gebleken dat studenten die drie jaar Duitse les hebben gekregen in de school, zich maar moeilijk kunnen behelpen wanneer zij echt in het Duit een conversatie moeten aangaan. Vandaar ook dat op sommige plaatsen de "gesproken taal" wordt aangeleerd, en niet direct de grammatica. U vindt dat misschien niet de juiste mannier, maar toch kijk ik uit naar 18 feb want ook ik probeer mij al lang de taal machtig te maken, maar wel zonder gevolg.

Groetjes uit het Antwerpse

Gepost door: Jean | 15-01-08

De commentaren zijn gesloten.