11-12-07

Een bijzondere firma in Duitsland: data redden

pc
grootbeeld
Fotobron: netzeitung.de

Iemand had teveel virussen op de harddisk... een medewerker van Kroll Ontrack is ze op het spoor....
Data-redding

Kroll Ontrack uit Böbingen redt alles

Kroll Ontrack is een unieke firma die voor velen de laaste reddingsboei is bij een schijnbaar verlies van belangrijke data op geheugen-media.

Een bijzonder bedrijf in Duitsland is Kroll Ontrack. Het bedrijf is een dochterfirma van het Amerikaanse Kroll Ontrack en zorgt in Europa voor het redden van data op allerlei geheugen- opslagmiddelen zoals harddisks, USB-sticks en meer. Het bedrijf werd in 1996 opgericht in Böbingen in de deelstaat Baden-Württemberg en krijgt jaarlijks zo een 100.000 opdrachten.

Wat de firma allemaal moet redden:

Uiteraard geblokkeerde harddisk worden gered. Maar ook de meest gekken situaties kunnen voorkomen en toch zal Kroll Ontrack alles redden. Soms is het ongelooflijk, wat de firma aangeboden krijgt. Zo komen geregeld CD's en DVD's binnen die deels versmolten zijn door vuur. Geen probleem, wat te redden valt, zal de firma erop redden. Of neem nu de goede huisvrouw die de hemden van haar echtgenote op tijd eens een wasbeurt geeft en op die wijze een USB-stick in de wasmachine dropte (zat in het borstzakje van een hemd). Geen probleem, alle data kunnen gered worden, ook al geeft de USB-stick geen vin meer op de PC. Ook een ander verhaal is merkwaardig: een wetenschapper was het beu dat de harde schijf steeds een piepend geluid gaf. Hij dacht de oplossing te hebben gevonden, deed het omhulsel van de harddisk open en smeerde het hele tuig eens duchtig in met olie. Niets deed dat ding nog. Maar de firma Kroll Ontrack kon toch alle data redden. Of de brave man die zijn laptop in de tuin had meegenomen, waar de mieren uitzonderlijk geïnteresseerd waren. Vooral openingetjes voor aansluitstukken waren boeiende exploratietunnels voor de miertjes. De kerel vond dan niets beter dan zijn laptop eens flink in te spuiten met een insecticide, niet beseffend dat het ook een data-cide zou worden. Geen probleem, data werden door die firma gered. Of de wetenschapper die experimenten met zuren uitvoerde en door onvoorzichtigheid zijn laptop eens duchtig inzuurde. Het ding zag er verbrand uit, maar de firma redde de data.

ROND DIT THEMA
Kroll Ontrack   redding van geheugen-media

Kroll Ontrack   software ter redding van data
Tja, een wel heel speciale firma. Zij heeft in Duitsland 80 werknemers in dienst en krijgt herstellingsopdachten van overal in Europa. Bovendien is deze firma niet eens echt duur. Het redden van data uit een harddisk kost gemiddeld 700 Euro. Veel geld misschien, maar indien er belangrijke data van een firma opstaan, is dat een belachelijk sommetje.

Naast het redden van geheugen-media geeft Kroll Ontrack ook software uit die reeds allereerste reddingspogingen kan ondernemen op een PC. Die software kan iedereen zich aanschaffen.

15:40 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: harddisk, usb-stick |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.