07-12-07

Scientology weldra verboden in Duitsland?

schelvis
grootbeeld
Fotobron: Der Spiegel

Lisa Marie en Prscilla Presley horen tot de gelukkigen die zich heil kunnen kopen bij Scientology. Daarom dus, dat Elvis Presley zo goed als heilig verklaard is in de USA. Toch gerieflijk als je geld hebt, niet? Dan wenkt god jou toe.
Scientology

Over money en rijstpap

De Duitse deelstaten overwegen om Scientology te verbieden in Duitsland. Daartoe werd het grondwettelijk hof angesproken.

Scientology is en soort religieuze beweging, maar wel een heel bijzondere. Men gaat ervan uit dat de onsterfelijke elementen van een menselijk bestaan miljoenen jaren geleden getraumatiseerd werden door een kosmisch gebeuren. Het is de bedoeling van Scientology om mensen te bevrijden van dat trauma. Dat vreemd verhaal werd opgedist door een zekere L. Ron Hubbard in Los Angeles in 1954. Sindsdien laten mensen zich theraperen door die organisatie. Daarbij worden allerlei pseudo-psychiatrische methodes gebruikt. In het geheel komt het neer op een totale onderdrukking van het individu.

In tegenstelling tot een normale kerkgemeenschap betaal je bij Scientogoly voor het 'heil' dat je door therapie krijgt. En het is niet goedkoop, verre van. Een niet- kapitaalkrachtige heeft dan ook geen enkele kans om van het kosmisch trauma af te geraken en is dan ook verdoemd. Alleen de welstellenden kunnen heil verwachten, want alleen zij kunnen die pseudo-therapie betalen, zoals bijvoorbeele bekende figuren als een Tom Cruise en een John Tavolta. Pech dus, als je niet veel kapitaal hebt; dan wacht jou geen heil! Kan het eigenlijk Amerikaanser? Het is dan ook een beweging die letterlijk geld verdient aan haar zo gezegde religie, en daarenboven mensen totaal onderwerpt./p>

Reeds sinds 1997 volgt de Duitse staatsveiligheid de activiteiten van Scientology, dat vooral in Berlijn zeer actief is. Naar eigen zeggen zou de gemeenschap in Duitsland reeds 30.000 leden hebben. In werkelijkheid heeft men geen benul over het exacte ledenaantal. Nu hebben de ministers voor Binnenlandse Zaken uit alle deelstaten besloten om Scientology te laten verbieden in Duitsland. Daartoe werd het grondwettelijk hof aangesproken. Gezien er in het land totale godsdienstvrijheid bestaat en grondwettelijk is vastgelegd, wordt Scientology vervolgt op basis van de wetten rond verenigingen in plaats van religies.

ROND DIT THEMA
Scientology   artikle in Der Spiegel

Scientology   de geldautosnelweg naar de rijstpapfabriek
Of een veroordeling van Scientology in de lucht hangt, is echter een andere kwestie. In de EU heeft het Europees gerechtshof zich reeds uitgesproken en Scientology erkend als een religieuze gemeenschap. In Spanje is het trouwens erkend als een kerkgemeenschap. Tja... het goddelijk heil op betaling... Na ja, waarom niet? Als wij mensen met geld werken, dan zal die ouwerwetse grijsaard, die zich de troetelnaam “God” toeëigent, daarboven tussen de potten rijstpap ook wel zijn rekeningen maken, zeker? En uiteindelijk kan de geldkas van die rijspapfabriek toch niet leeglopen. Stel je voor... die ouwe aftandse grijsaard die zijn boedel failliet moet verklaren. Wat dan? of... hoe Scientology van ware religie een farce maakt.

14:42 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: scientology, religie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.