07-12-07

Kinderdodingen, en wat dan?

liam
grootbeeld
Fotobron: Der Spiegel

Liam. één van de vijf vermoorde kinderen
Kinderdoding

Wanneer een samenleving haar eigen kinderen doodt

De begeleiding van probleemgezinnen zal verhoogd worden, meldt de bondsregering na de vijfvoudige kindermoord door een psychisch gestoorde moeder. Maar zal daardoor de armoede als een van de problemen die naar de misdaden leidt, opgelost worden?

De doding van vijf kinderen tussen drie en negen jaar oud in Darry bij Plauen in Schleswig-Holstein (zie posting gistermorgen) zorgt voor heel wat vragen. Het was de zesde doding van babys of kleine kinderen in 2007. Steeds zijn het totaal verarmde gezinnen waar de moeder door haar echtgenote in de steek werd gelaten of zonder een echte relatie plots zwanger werd. Steeds zagen de betrokken moeders geen uitweg om hun kinderen op te voeden en vermoordden hen dan maar. In het laatste geval zou armoede slechts een bijkomende rol gespeeld hebben. De moeder van de vijf kinderen was psychisch gestoord. Het hele gezin was reeds langere tijd onder de jeugdbescherming geplaatst. Alle rapporten wijzen op een relatief goede toestand van het gezin, relatief gezien de omstandigheden van een alleenstaande moeder met vijf kinderen en de psychische labiliteit van de moeder. Toch heeft de jeugdbescherming de moorden niet kunnen voorkomen.

Zal er nu iets veranderen in Duitsland? Zullen er vanaf nu minder kinderdodingen voorkomen? Volgens Ursula von der Leyen, bondsminister voor Familie en Gezin, zal nog meer jaarlijkse of bij gekende probleemgevallen halfjaarlijkse controle moeten gebeuren bij alle kinderen op het vlak van hun gezondheid. Daardoor zouden drama's kunnen voorkomen worden. Er zou ook een intense begeleiding gebeuren van vrouwen die zwanger zijn en waarvan geweten is dat zij in povere omstandigheden moeten leven. Mooie vooruitzichten, maar... dat zegt de bondsminister reeds enkele jaren en inderdaad is het toezicht vergroot, maar toch stijgt het aantal dodingen.

ROND DIT THEMA
Betreffend artikel   in de Frankfurter Allgemeine Zeitung
Gisteren gonsde het op radio en andere media over het probleem. Een leger psychiaters gaf uitleg en opperde mogelijke hypothesen. Maar ondertussen zijn de moorden gebeurd en leven in heel Duitsland nog duizenden en duizenden kinderen in barre armoede. Het gebeurt regelmatig (hoe wreed dit ook vast te stellen is) dat kinderen ontdekt worden, die letterlijk verhongeren. Wat helpen allerlei controles en begeleidingen, wanneer het gezin in kwestie geen voldoende geldelijke middelen heeft? Zelfs psychisch zieke moeders zullen toch wel in staat zijn iets minder depressief door het leven te gaan, wanneer ze voldoende inkomen hebben om hun kroost op te voeden.

08:50 Gepost door Sebastian in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: moord, kinderen |  Facebook |

Commentaren

De Westerse economsche wereld.... ten koste van: " Menselijke Waarden".
Als een samenleving enkel gebaseerd is op 'geldelijke winst' dan is men er zeer arm aan toe.
Laten we ook nooit vergeten: een mens is lichaam én geest.....
Is dit nu de 'beschaafde wereld in het jaar 2007 of liever bijna 2008.!?
Er is een hemelsbreed verschil tussen welvaart en WELZIJN.....helaas.
Een W.VL groet heer Sebastian.

Gepost door: Lieve | 07-12-07

Probleem Ik denk niet dat dit een probleem is dat zich enkel in Duitsland voordoet.Ook hier bij ons hebben zich de laatste maanden dergelijke feiten voorgedaan.Eind februari dit jaar heeft een moeder in Nijvel eveneens haar vijf kinderen vermoord.Zou dit soms geen algemeen probleem zijn van onze westerse cultuur?

Groeten uit Z-Ovl.

Gepost door: Andre | 07-12-07

Nordhausen Ik hoor hier zojuist op MDR 1 Radio Thüringen dat er weeral een pasgeborene dood gevonden is. Deze keer in het Thüringse Nordhausen.

Kindstötung
Totes Baby in Nordhausen gefunden

Die Polizei hat in Nordhausen ein totes Baby gefunden. Die Behörde wurde nach eigenen Angaben von einer Hamburger Selbsthilfegruppe alarmiert. Zuvor hatte sich die Mutter bei der Gruppe telefonisch gemeldet. Als die Rettungskräfte in der Plattenbausiedlung eintrafen, war das Mädchen stark unterkühlt und leblos. Mutter und Kind wurden sofort in ein Krankenhaus gebracht. Alle Versuche, das nur wenige Stunden alte Baby wiederzubeleben, blieben erfolglos.
Bildansicht
Polizeibeamte auf dem Weg in die Wohnung. Dort war am Donnerstag ein totes Neugeborenes entdeckt worden.
Verdacht auf Totschlag durch Unterlassung
Nach den bisherigen Erkenntnissen hatte die 27 Jahre alte Mutter das Kind am Donnerstag im Bad ihrer Wohnung entbunden. Offenbar wurde das Kind nach der Geburt nicht versorgt. Die Staatsanwaltschaft Mühlhausen hat deshalb ein Verfahren gegen die Mutter eingeleitet. Ihr wird Totschlag durch Unterlassen vorgeworfen.

Groeten uit Z-OVl.

Gepost door: Andre | 07-12-07

De commentaren zijn gesloten.